لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
پلوس چرخ جلوی خودرو

خطرات خرابی پلوس آسیب دیده چه عواقبی به دنبال دارد؟

یکی از قطعاتی که در صورت آسیب باید سریعا مورد توجه قرار گرفته و برای حل آن به تعمیرگاه مراجعه کرد، پلوس می باشد. اما در اینجا سوال مطرح می شود که پلوس چیست؟ چه وظیفه ای در خودرو دارد؟ خطرات خرابی پلوس چه مواردی می باشند؟ از این رو اگر شما هم به دنبال یافتن پاسخ این سوالات هستید، تا انتها با ما همراه بمانید.

پلوس خودرو چیست؟

پلوس یکی از تاثیرگذارترین اجزای داخلی ماشین است که با دیفرانسیل سروکار دارد. پلوس با قرار گرفتن بین دیفرانسیل و چرخ ها، نیروی تولید شده توسط موتور را از گیربکس به چرخ ها انتقال داده و در نتیجه سبب حرکت خودرو می شود.

بنابراین با توجه به این نکته باید گفت که پلوس نقش بسیار مهمی در خودرو ایفا می کند و بروز هرگونه خرابی و یا مشکل در آن می تواند خودرو و راننده را با مسائل مهم روبرو کند.

خرید خودرو چه به صورت اقساطی و چه نقدی، هر دو راهی برای ماشین دار شدن هستند اما با توجه به شرایط فعلی، هر کسی توان خرید نقدی را ندارد. اما تنها خرید خودرو مسئله اصلی نیست. مشکل واقعی زمانی شروع می شود که ندانید چگونه از ماشین خود مراقبت کنید.

اتومبیل وسیله ای پیچیده و بسیار حساس است که عدم توجه به آن می تواند خسارت های مالی و جانی را به وجود آورد. از این رو طرح خرید خودرو اقساطی توسط شرکت کیان خودرو به وجود آمده است.

مجموعه پلوس خودرو

اجزای تشکیل دهنده پلوس

پلوس خود از چندین بخش مختلف تشکیل شده است. هر یک از این اجزا نقش و وظیفه خود را به عهده داشته و در نتیجه یک هماهنگی درست، سبب حرکت خودرو می شوند.

مجموعه پلوس خودرو

قطعات پلوس در خودرو هایی که در طرح فروش اقساطی خودرو های داخلی وجود دارند به شرح زیر میباشند:

سر پلوس

نقش اصلی انتقال نیرو در خودرو بر عهده سر پلوس می باشد. این قسمت که در ابتدای پلوس قرار دارد، خود باید متحرک بوده و توان چرخش در هنگام پیچیدن و دور زدن خودرو را داشته باشد.

خراب شدن سر پلوس می تواند با سه نشانه به شما هشدار داده شود. بنابراین در صورت رخ دادن هر یک از اتفاقات زیر بهتر است سریعا به یک مکانیکی مراجعه کنید:

  • شنیده شدن صدای تق تق در هنگام دور زدن می تواند واضح ترین علامت خرابی سر پلوس باشد. اگر فرمان خودروی خود را تا انتها به سمت چپ یا راست چرخاندید و این صدا را شنیدید، احتمال دهید که سرپلوس شما در همان جهت خراب شده است. اگر هم این صدا را در هر دو صورت احساس کردید، پس ممکن است هر دو سر پلوس چپ و راست خراب باشند.
  • دیگر نشانه هنگام فشار دادن و یا برداشتن پا از روی پدال گاز است. اگر در این هنگام احساس کردید که صدای تقه ای از درون ماشین به گوشتان می رسد، احتمالا سرپلوس خودروی شما آسیب دیده است.
  • اما به عنوان آخرین علامت باید بگوییم که اگر در سرعت بالا دید که دسته دنده شما دچار لرزش شده است، می توانید دلیل این اتفاق را بر مبنای آسیب سرپلوس گذاشته و در اسرع وقت به تعمیرگاه مراجعه کنید.
پیشنهاد ما به شما:  سنسور اکسیژن چیست؟ + 5 علامت خرابی سنسور اکسیژن

لازم به دکر است که اشاره کنیم مجموع پولس در ماشین هایی که در طرح فروش اقساطی محصولات ایران خودرو قرار دارند قیمت بالاتری دارد.

سر پلوس خودرو

سه شاخه پلوس

سه شاخه پلوس دیگر جز در این قطعه است که در قسمت داخلی گیربکس تعبیه می شود. تکان خوردن دسته دنده در سرعت پایین و یا لرزش خودرو در سرعت بالا از علائم خرابی بلبرینگ سه شاخ پلوس هستند. البته باید بدانید که این مشکل با بروز ضربه های متوالی به موتور آغاز شده و در صورت عدم تعمیر می تواند به شدت به موتور آسیب رساند.

سه شاخه پلوس

مشعلی پلوس

مشعلی پلوس در انتهای گیربکس قرار داده می شود و از طریق اتصال به سه شاخه پلوس، با گیربکس در ارتباط است. خراب شدن مشعلی پلوس حداقل با یکی از چهار مورد زیر به راننده و مکانیک هشدار داده می شود:

  • خودرو در حین حرکت دچار لرزش شود.
  • از داخل ماشین صدایی مشابه صدای سایش شنیده شود.
  • گیربکس در حالت خلاص از خود صداهای بلند و اضافی تولید کند.
  • و در آخر جا نرفتن دنده ماشین، می تواند زنگ خطری برای خرابی مشعلی پلوس باشد.

مشعلی پلوس

گردگیر پلوس

گردگیر چهارمین عضو و یکی از مهم ترین و حساس ترین اجزای پلوس می باشد. این قطعه همان طور که از نامش پیدا است، وظیفه محافظت از قطعات داخلی در برابر گرد و غبار را به عهده داشته و از پس دادن گریس قطعات جلوگیری می کند.

گردگیر پلوس

میل پلوس

همینطور باید ذکر کرد که برای اتصال دو سر پلوس به یکدیگر، میله ای محکم و مقاوم از جنس آلیاژ فلزهای مختلف در میان آن ها قرار گرفته است.

میل پلوس خودرو

6 مورد از علائم خرابی پلوس

خراب شدن پلوس با بروز چندین نشانه اصلی همراه است. بنابراین شما می توانید با مشاهده هر یک از این موارد سریعا متوجه مشکل ماشین خود شده و برای تعمیر به موقع آن اقدام کنید.

علائم-خرابی-پلوس-خودرو

در ادامه 6 مورد از علائم خرابی پلوس بیان شده اند:

1-عدم حرکت خودرو

اگر یکی از پلوس های خودروی شما شکسته شده باشد، خودرو تحت هیچ شرایطی حرکت نمی کند. در صورت بروز این اتفاق، ماشین به خوبی روشن شده، دنده جا می رود و هیچ مورد مشکوکی نظر شما را به سمت خود جلب نمی کند اما با اندکی گاز دادن متوجه خواهید شد که ماشین حرکت نمی کند. دلیل این اتفاق هم خرابی پلوس و عدم انتقال نیرو به چرخ ها می باشد.

2-لرزش خودرو

لرزش خودرو در هنگام رانندگی می تواند به دلایل مختلف رخ دهد. یکی از این دلایل هم آسیب به پلوس ماشین است. به ویژه اگر در سرعت های بالا این لرزش ها هم بیشتر شده و تا حدودی کنترل فرمان را از اختیار شما خارج کند.

پیشنهاد ما به شما:  هواگیری رادیاتور پراید به چه صورت است؟

3-شنیده شدن صدای تق تق

خرابی پلوس و عدم انتقال صحیح نیرو به چرخ ها می تواند با شنیده شدن صدای تق تق همراه باشد. به خصوص اگر این صدا در هنگام تعویض دنده افزایش یابد. البته صدای تقه می تواند هر دلیل دیگری در خودروی شما داشته باشد. بنابراین لازم است به صدای خرابی پلوس توجه داشته باشید و در صورت بروز این مشکل، سریعا به یک مکانیکی مراجعه کنید.

4-شنیدن شدن صدا هنگام دور زدن

در صورت آسیب دیدن پلوس، در زمان چرخش فرمان و به طبع آن چرخش چرخ ها، احتمالا صدای بلندی را خواهید شنید. البته در صورت آسیب جدی، شنیده شدن این صدا در هر موقعیتی طبیعی است اما در زمان دور زدن و پیچیدن، صدای آن به اوج خود می رسد. شما عزیزان با مراجعه به یک تکنسین حرفه ای و انجام تست خرابی پلوس می توانید از این مسئله اطمینان یابید.

5-به وجود آمدن مشکل در هنگام ترمز کردن

زمانی که پلوس آسیب ببیند، احتمال دارد لنت های ترمز هم جابجا شوند. جابجایی و بر هم خوردن هماهنگی لنت ها در ترمز گرفتن هم اختلال ایجاد خواهد کرد. بنابراین اگر در ترمز گرفتن مشکل دارید، برای رفتن به مکانیکی تعلل نکنید.

6-تقلای ماشین برای حرکت کردن

زمانی که شما ماشین را در حالت دنده می گذارید و پدال گاز را فشار می دهید، نیرو از طریق گیربکس و سپس پلوس به چرخ ها منتقل شده و ماشین حرکت می کند. اما در صورت خرابی پلوس ها، این اتفاق به راحتی و نرمی همیشه صورت نمی گیرد.

بنابراین ماشین تقلای بیشتری می کند که در صورت عدم توجه به آن ممکن است پلوس آسیب شدیدتری دیده، کلا دچار شکستگی شده و ماشین از حرکت باز بماند.

خطرات خرابی پلوس

همانطور که پیشتر هم مطالعه کردیم، آسیب دیدگی پلوس با علائم مختلفی به راننده هشدار می دهد اما در صورتی که به موقع به آن رسیدگی نکنید و این مشکل را چندان جدی به حساب نیاورید، ممکن است خدای ناکرده با خطرات جدی تر مواجه شده و برای تعمیر خودرو نیاز به پرداخت هزینه های بیشتری داشته باشید. برخی از خطرات خرابی سر پلس عبارت هستند از:

  • شکسته شدن محفظه ساچمه ها
  • قفل شدن چرخ ها و محورها
  • قفل شدن فرمان در نتیجه ی شکسته شدن محفظه ساچمه ها
  • از بین رفتن کنترل خودرو
  • آسیب دیدن گیربکس
  • و در بدترین حالت، چپ کردن خودرو

خطرات-خرابی-پلوس

دلایل خرابی پلوس

پلوس ماشین ممکن است در نتیجه عوامل مختلفی آسیب دیده و خطرات خرابی کله پلوس و دیگر اجزای آن شما و سایر سرنشینان را تهدید کنند. بنابراین بهتر است با این عوامل آشنایی پیدا کرده و از بروز آن ها جلوگیری نمایید. دلایل خرابی پلوس عبارتند از:

  • شل بودن پیچ های پلوس
  • عدم استفاده صحیح از ترمز
  • رفتار نامناسب با دنده و جا زدن بد آن
  • نبود و یا کم بودن واسکازین در گیربکس
  • رها کردن زود هنگام کلاچ
  • روشن کردن مداوم خودرو با هل دادن
  • آسیب دیدن گردگیر پلوس
  • تحمیل فشار زیاد به ماشین مانند بکسل کردن یک خودروی سنگین
پیشنهاد ما به شما:  آشنایی با بهترین ضد یخ ایرانی و خارجی

سخن پایانی

شاید بسیاری از مالکان خودروها با پلوس و کارکرد آن آشنایی نداشته باشند اما احتمالا پس از مطالعه این مقاله دانستید که این قطعه چه نقش مهمی در خودرو داشته و خطرات خرابی پلوس می توانند چه هزینه گرانی برای مالک داشته باشند.

از این رو ما در این مقاله سعی کردیم تماما به بیان پلوس، عوارض خرابی پلوس، اجزای سازنده آن و دیگر موارد مرتبط بپردازیم. همچنین با خطرات خرابی کله پلوس پراید و دیگر خودروها آشنا شدیم و دانستیم که غفلت در این مورد اصلا جایز نیست.

بنابراین امیدواریم در صورت بروز این مشکل در خودروی خود آن را جدی گرفته و در کوتاه ترین زمان ممکن به تعمیرگاه مراجعه کنید. توجه داشته باشید که سلامت خودروی شما، تضمین کننده جان سرنشینان می باشد!

سوالات متداول

پلوس ماشین چه شکلی است؟

پلوس خودرو همانند یک مفصل است. این قطعه منعطف می باشد تا برای اتصال به چرخ ها مشکلی نداشته و در هنگام چرخیدن و دور زدن ماشین، آسیب نبیند.

پلوس خودرو چه وظیفه ای را به عهده دارد؟

پلوس یکی از مهم ترین قطعات در سیستم حرکت خودرو می باشد. به طور خلاصه باید گفت که این قطعه وظیفه انتقال نیروی محرکه موتور به چرخ ها را دارد. البته شایان ذکر است که خود پلوس از اجزای کوچک تری تشکیل شده است که هر یک نقش مخصوص به خود را ایفا می کنند.

آیا تراشکاری و تعمیر سر پلوس مقرون به صرفه است یا بهتر است این قطعه را کلا عوض کنیم؟

تراشکاری و تعمیر پلوس برای ماشین هایی که قطعات کم یاب و یا گران قیمت دارند، می تواند مقرون به صرفه باشد هر چند که کیفیت، دوام و مقاومت اولیه را نخواهد داشت. اما به طور کلی می توان گفت که تعویض این قطعه یک راه حل بسیار بهتر و مناسب تر است.

آیا روغنی شدن لاستیک نشانه خرابی پلوس است؟

مفصل پلوس زیر یک روکش پلاستیکی حاوی روغن قرار دارد که در هنگام چرخش از نشت روغن جلوگیری می کند. اما در صورتی که این روکش نشتی پیدا کند، روغن درون آن تخلیه شده و نبود مایع روان کننده به مفصل پلوس آسیب خواهد زد. بنابراین نمی توان گفت که نشتی روغن نشانه خرابی پلوس است اما در صورت عدم توجه و رسیدگی به آن، در آینده به پلوس آسیب می زند.

پلوس در خودروهای دیفرانسیل عقب چه تفاوتی با دیفرانسیل جلو دارد؟

در خودروهایی که مجهز به دیفرانسیل عقب هستند، انتقال نیرو از طریق گیربکس و میل گاردان به سمت دیفرانسیل انجام می شود. در این میان پلوس به عنوان یک رابط میان چرخ ها و دیفرانسیل، نیروی چرخشی را به محورهای حرکت منتقل می کند. اما در خودروهای دیفرانسیل جلو، خبری از میل گاردان نیست که البته همین امر کاهش وزن ماشین را به دنبال داشته است. در این مدل ها نیرو مستقیما از موتور به گیربکس و سپس به دیفرانسیل منتقل می شود که در مرحله بعد پلوس نیروی چرخشی را به سمت چرخ ها هدایت می کند. این سیستم سبب شده تا انتقال قدرت با سرعت بیشتری انجام شود و هدر رفت نیروی محرکه کاهش یابد.

منبع:

  • kwik-fit
3.4/5 - (18 امتیاز)

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند