لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
هواگیری رادیاتور پراید

هواگیری رادیاتور پراید به چه صورت است؟

در این مقاله به بحث درباره رادیاتور خودرو و شیوه هواگیری آن به خصوص در ماشین پراید پرداخته ایم. بنابراین اگر شما هم از طریق طرح خرید اقساطی سایپا به تازگی مالک ماشین دلخواه خود شده اید و تا کنون تجربه سواری با پراید را نداشته اید، توصیه می کنیم تا انتها با ما همراه بمانید چرا که به آموزش هواگیری رادیاتور پراید 131 و نیز بیان نحوه هواگیری رادیاتور پراید انژکتوری و دوگانه سوز خواهیم پرداخت.

رادیاتور چیست و چگونه کار می کند؟

تامین هزینه لازم برای خرید خودرو همیشه یکی از چالش های خریداران بوده است که خوشبختانه امروزه طرح خرید اقساطی خودرو های داخلی و یا مدل های خارجی این راه را برای بسیاری هموار کرده است. اما خرید، آخرین مرحله نیست بلکه تازه شروع مراقبت های ویژه از خودرو است. اگر می خواهید برای سال ها و بدون هیچ مشکلی از سواری با وسیله نقلیه دوست داشتنی خود لذت ببرید، لازم است یک سری اطلاعات به خصوصی درباره این وسیله پیچیده کسب کرده و شیوه کار اصولی با آن را بیاموزید.

اگرچه اکثر مردم نام رادیاتور را شنیده اند، اما ممکن است از هدف یا اهمیت آن آگاه نباشند. از این رو لازم است پیش از اقدام به خرید خودرو اقساطی نسبت به این قطعه حیاتی اطلاعاتی بدست آورید. به عبارت ساده تر، رادیاتور جز مرکزی سیستم خنک کننده خودرو است. وظیفه اصلی آن نظارت و تنظیم دمای موتور ماشین و جلوگیری از گرم شدن بیش از حد آن می باشد.

موتور یک وسیله نقلیه، از طریق سوزاندن سوخت و ایجاد انرژی، نیروی لازم برای به حرکت درآوردن خودرو را فراهم می کند. این قدرت و حرکت می تواند مقدار زیادی گرما را در سراسر موتور ایجاد کند. تخلیه این گرما از موتور در حین کار ضروری است تا از گرم شدن بیش از حد  موتور جلوگیری شود.

رادیاتور به از بین بردن گرمای اضافی از موتور کمک می کند. این بخشی از سیستم خنک کننده موتور است که شامل یک خنک کننده مایع، شیلنگ هایی برای گردش مایع خنک کننده، یک فن و یک ترموستات است که دمای مایع خنک کننده را کنترل می کند. مایع خنک کننده بوسیله ی شیلنگ های متصل به رادیاتور، برای جذب گرمای اضافی بسوی موتور حرکت می کند و به رادیاتور باز می گردد.

پس از بازگشت به رادیاتور، پره های فلزی نازک، گرمای مایع خنک کننده را به هوای بیرونی انتقال می دهند. هوای خنک از طریق پنجره مشبک خودرو به داخل رادیاتور جریان می یابد تا به این فرآیند کمک کند و زمانی که وسیله نقلیه در حال حرکت نیست، مانند زمانی که در ترافیک هستید، فن هوا را می دمد تا به کاهش دمای مایع خنک کننده گرم شده کمک کند.

هوای گرم خارج از ماشین پس از عبور مایع خنک کننده از رادیاتور، در موتور به گردش در می آید. این چرخه تبادل حرارت برای حفظ دمای عملیاتی بهینه و جلوگیری از گرم شدن بیش از حد موتور، پیوسته است. از این رو لازم است پس از خرید خودرو اقساطی ایران خودرو با اقساط مناسب و یا دیگر مدل های موجود در بازار، حتما به عملکرد صحیح رادیاتور ماشین دقت داشته باشید.

پیشنهاد ما به شما:  صافکاری PDR چیست؟ مراحل انجام صافکاری پی دی آر

رادیاتور خودرو

اجزای تشکیل دهنده رادیاتور

مهم نیست که خرید اقساطی خودرو های خارجی را تجربه کرده اید و یا یک مدل داخلی را برای سواری انتخاب می کنید، رادیاتور وسیله نقلیه شما از چند قسمت اصلی تشکیل شده است که هر کدام در فرآیند خنک سازی نقش به سزایی دارند. این اجزا به شرح زیر می باشند:

1-هسته: هسته بزرگ ترین قسمت رادیاتور است. این یک بلوک فلزی است که دارای باله های خنک کننده می باشد و به تخلیه هوا کمک می کند. هسته جایی است که مایع داغ، گرما را آزاد می کند و قبل از ارسال مجدد در فرآیند خنک می شود.

2-درپوش فشار: درپوش فشار برای کمک به آب بندی سیستم خنک کننده عمل می کند تا بتواند تحت فشار باقی بماند. مایع خنک کننده در رادیاتور تحت فشار است تا از جوشیدن جلوگیری شود. همچنین این قطعه سیستم را کارآمدتر نگه می دارد.

3-مخازن ورودی و خروجی: این مخازن جایی هستند که مایع خنک کننده به داخل و خارج رادیاتور جریان می یابد و در سر رادیاتور قرار دارند. مایع داغ از طریق مخزن ورودی از موتور جریان می یابد و پس از خنک شدن از مخزن خروجی خارج شده و دوباره به موتور باز می گردد.

4-شیلنگ های رادیاتور: مایع خنک کننده از طریق شیلنگ های رادیاتور در موتور حرکت می کند. آن ها برای اتصال مخازن ورودی و خروجی به رادیاتور و موتور مهم هستند.

هدف از هواگیری رادیاتور

همانطور که پیش تر هم گفتیم، رادیاتور وظیفه آب رسانی به برخی از قطعات خودرو به منظور خنک سازی آن ها را به عهده دارد بنابراین لازم است هنگام خرید و فروش خودرو به سالم بودن آن توجه نمایید.

اما زمانی که به هر دلیلی این آب با مقداری هوا مخلوط شود، نمی تواند به درستی کار خود را انجام دهد بنابراین ممکن است قطعات به خوبی سرد نشده و یا در مواقع شدیدتر دچار آسیب های جدی شوند. از این رو روش هواگیری رادیاتور پراید و یا دیگر خودروها به شما کمک می کند تا از بروز این مشکل جلوگیری کرده و رادیاتور را به همان عملکرد خوب قبلی باز گردانید.

مراحل هواگیری رادیاتور پراید

اگر شما هم از طریق طرح خرید اقساطی سایپا به تازگی مالک پراید شده اید و به هر دلیلی تصمیم گرفته اید رادیاتور پراید خود را هواگیری کنید، می توانید این کار را به صورت زیر انجام دهید. توجه داشته باشید که این کار خطر زیادی نداشته و خود به تنهایی می توانید آن را به اتمام برسانید

البته در صورتی که نکات ایمنی را رعایت کرده و برای شروع از سرد بودن موتور خودرو اطمینان یابید چرا که داغ بودن موتور سبب جوش آمدن آب رادیاتور شده و باز کردن درب آن می تواند شما را دچار سوختگی کند. مراحل هواگیری رادیاتور پراید به شرح زیر می باشند:

  • در اولین گام لازم است تا درب رادیاتور را باز کنید.
  • سپس در قسمت پایینی این قطعه یک شیر T شکل خواهید دید که برای تخلیه و هواگیری رادیاتور می باشد. آن را باز کرده و صبر کنید تا آب قبلی خارج شود. بهتر است در این زمان مقداری آب از بالا به رادیاتور اضافه کنید. این کار می تواند فرایند تخلیه را تسریع ببخشد.
  • پس از تخلیه، پیچ هواگیری رادیاتور را ببندید.
  • حال لازم است تا رادیاتور را به طور کامل پر نمایید.
  • اکنون باید ماشین را روشن کنید. نیازی به حرکت کردن نیست تنها باید با چند بار فشردن پدال گاز، آب رادیاتور جدید را در کل سیستم پخش کنید.
  • پس از این کار، دوباره به صورت قبل آب رادیاتور را به صورت کامل تخلیه کنید.
  • در آخرین مرحله از فرایند هواگیری رادیاتور پراید ۱۳۱، آن را با آب مخصوص پر نمایید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که آب بدون وجود هیچ حبابی از پیچ های هواگیری خارج شود.
پیشنهاد ما به شما:  یاتاقان ماشین چیست و علائم یاتاقان زدن خودرو کدامند؟

نفوذ گاز به آب رادیاتور در پراید دوگانه سوز

هواگیری رادیاتور پراید دوگانه سوز مشکلی است که بسیاری از مالکان این مدل ماشین ها آن را تجربه کرده اند. در پراید دوگانه سوز هم این مشکل دیده شده است به طوری که با بروز این مسئله، آب رادیاتور در شرایط عادی کم شده و با باز کردن پیچ هواگیری رادیاتور شاهد خروج حباب هایی از آن بوده ایم. در صورتی که مسیر عبور آب رادیاتور از رگلاتور گاز سوراخ شود، گاز می تواند به درون آن نفوذ کند. مشکلی که هیچ راهکاری ندارد مگر تعویض رگلاتور گاز خودرو.

مراحل هواگیری رادیاتور پراید

پیچ هواگیری رادیاتور پراید کجاست؟

اگر اقدام به هواگیری رادیاتور اتومبیل خود کرده باشید، احتمالا با این سوال مواجه شده اید که پیچ هواگیری رادیاتور پراید کجاست؟

این پیچ معمولا در سیستم خنک سازی خودرو تعبیه شده است. اگر کمی به جستجوی این پیچ بپردازید احتمالا آن را در بالاترین قسمت رادیاتور پیدا خواهید کرد که برای هواگیری لازم است تا آن را شل کنید. اگر این پیچ در محل گفته شده نبود، بهترین راه برای یافتن آن، دنبال کردن مسیر آب خروجی رادیاتور به داخل موتور است. در نهایت باید بگوییم که شما می توانید با مطالعه دفترچه راهنمای ماشین از محل دقیق آن آگاهی یابید.

چه زمان هایی باید هواگیری کنیم؟

سوال دیگری که احتمالا ذهن شما را به خود درگیر خواهد کرد، این است که چه زمان هایی باید هواگیری کنیم؟ وقتی که آب رادیاتور خود را تخلیه می کنید و یا به دلیل کم شدن سطح آن، اقدام به افزودن آب اضافی به آن می نمایید، احتمالا رادیاتور شما به هواگیری نیاز خواهد داشت چرا که هنگام افزودن آب ممکن است مقداری هوا به درون آن نفوذ کند.

علاوه بر این اگر متوجه شدید که مدتی است پراید شما زیاد داغ می کند، بهتر است نحوه هواگیری رادیاتور پراید را مطابق آنچه که آموزش دادیم، انجام دهید. چرا که ممکن است وجود هوا عملکرد این عضو حیاتی را دچار اختلال کرده باشد.

همچنین لازم به ذکر است که جوش آوردن خودرو خود می تواند عاملی بر نفوذ هوا به درون آب رادیاتور باشد. از این اگر به تازگی وسیله نقلیه شما جوش آورده است، بهتر است یک بار عمل هواگیری را برای آن انجام دهید.

نکات مهم هواگیری رادیاتور پراید

اگر وقت کافی برای رفتن به مکانیکی را ندارید، شما خود می توانید عمل هواگیری ماشین را انجام دهید البته لازم است تا با رعایت کردن یک سری اصول و توجه نمودن به نکات خاصی از درستی و ایمنی کار خود اطمینان یابید. این موارد به شرح زیر می باشند:

  • حتما پس از سرد شدن موتور، درب رادیات را باز کنید. باز کردن این درپوش زمانی که موتور گرم است، بسیار خطرناک می باشد.
  • ابتدا از دلیل هوا گرفتن رادیاتور اطلاع یابید سپس اقدام به تعمیر آن کنید.
  • بعد از هواگیری رادیاتور حتما مایع خنک کننده را به آن اضافه نمایید.
  • در صورت جوش آوردن خودرو حتما بعد از آن رادیاتور را هواگیری کنید.
  • پس از انجام هواگیری خودرو، با چک کردن آب رادیاتور از انجام صحیح این عمل اطیمنان یابید.
  • ترجیحا رادیاتور خودرو را به صورت ماهانه چک کنید. این عمل از بروز مشکلات بزرگ جلوگیری می کند.
  • آنچه که گفته شد نکات مهم هواگیری رادیاتور پراید بودند اما اگر شما خودروی دیگری را برای سواری انتخاب کرده اید، خالی از لطف نیست مروری بر این موارد داشته باشید. در نهایت می توانید با مطالعه دفترچه راهنمای وسیله نقلیه خود از انجام صحیح این کار و نکات مربوطه اطلاع یابید.
پیشنهاد ما به شما:  امنیت خودرو را با ایموبلایزر افزایش دهید + 5 علت خرابی ایموبلایزر

هواگیری رادیاتور

چرا خودروی من به هواگیری نیاز دارد؟

همانطور که تا اینجا مطالعه کردید ما در این مقاله سعی کردیم به یک بررسی جامع درباره رادیاتور خودرو پرداخته و نحوه کامل هواگیری رادیاتور پراید را به شما عزیزان آموزش دهیم. بنابراین با توجه به این مسائل دانستیم که چه زمانی باید اقدام به هواگیری کرد، در حین انجام این کار به چه نکاتی توجه نمود و دیگر مواردی که مطرح شد. از این رو با توجه به آنچه که گفته شد، شما می توانید این مشکل را زودتر در خودروی خود شناسایی کرده و از عواقب زیان بار آن جلوگیری نمایید. در نهایت اگر شما هم تاکنون تجربه انجام این کار را داشته اید، خوشحال می شویم تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید.

 

 

سوالات متداول

رادیاتور ماشین کجاست؟

رادیاتور خودرو در زیر کاپوت و جلوی موتور قرار دارد. مخزن خنک کننده نیز در کنار این قطعه تعبیه شده است. رادیاتور با انجام خنک سازی سیستم ماشین، خدمت بزرگی به این وسیله نقلیه می کند.

دلایل جوش آمدن آب رادیاتور چیست؟

کثیفی رادیاتور و یا فیلتر هواکش کاربراتور، معیوب بودن ترموستات، پارگی تسمه پروانه، ناهماهنگ بودن سوپاپ ها، شکستن پروانه ها، سوراخ بودن درب رادیاتور و استفاده زیاد از دنده های سنگین خودرو از جمله عواملی هستند که می توانند منجر به جوش آوردن آب رادیاتور شوند.

علائم خرابی رادیاتور چیست؟

افزایش و کاهش غیر معمول دمای موتور، انتشار و یا مشاهده بوی دودی که از زیر کاپوت خودرو می آید، هر مقدار مایع سبز رنگ (مایع خنک کننده یا ضد یخ) که در زیر خودرو جمع می شود و یا شواهد بصری که نشان از زنگ زدگی در اجزای سیستم خنک کننده را دارند، همگی هشداری برای خرابی رادیاتور هستند که برای جلوگیری از آسیب های جدی تر و پرداخت خسارت های گزاف تر باید هر چه زودتر نسبت به تعمیر و یا تعویض آن اقدام کنید.

ضد یخ و ضد جوش چه ویژگی هایی دارند؟

این دو محصول علاوه بر دارا بودن قیمت مناسب باید دارای یک سری ویژگی به خصوص دیگری نیز باشند که عبارتند از محافظت از قطعات موتور، قابلیت بالا بودن دمای جوش، عدم خاصیت خورندگی و تاثیر نداشتن بر روی رنگ ماشین، بهره مندی از پایداری شیمیایی، خاصیت انحلال پذیری در آب، نداشتن بوی ناخوشایند، کیفیت بالا، داشتن قدرت بالا برای انتقال حرارت و غیره.

سیستم خنک کننده خودرو شامل چه قطعاتی می باشد؟

علاوه بر رادیاتور، قطعات مهم دیگری نیز در سیستم خنک کننده تعبیه شده اند که شامل پمپ آب و ترموستات می باشند. ترموستات دمای موتور را تنظیم می کند. اگر موتور نیاز به خنک شدن داشته باشد، ترموستات باز می شود تا اجازه ورود مایع خنک کننده را بدهد. همچنین اگر موتور در دمای کار مناسب باشد بسته می شود. پمپ آب نیز مایع خنک کننده را هل می دهد. این جز معمولا توسط تسمه محرک موتور کار می کند که پمپ را روشن کرده و تیغه های چرخان در صورت نیاز مایع را از طریق سیستم وارد می کنند.

3/5 - (27 امتیاز)

3 پاسخ

  1. درود بر شما. پراید من مدلش 86 انژکتور. و دوگانه دستی هست. بتازگی تعمیر اساسی موتور کردم. رادیاتور هم نو انداختم. پیش از تعمیر مشکل کم شدن اب نداشت. ضمنا اب در هیچ جایی نشتی نداره. از شیلنگ رگلاتور،شیلنگ بخاری و لوله های اصلی اب که از واتر پمپ میاد و از جلوی موتور عبور میکنه. داخل روغن هم نمیره.روغن مثل اشک چشم هست.داخل اگزوز هم اب نیست. فقط تنها موردی که بنظرم میرسه اینکه: قبل از تحویل ماشین از تعمیرگاه. مجددا فیلر گیری کرد. بطوریکه موتور اصلا صدا نداره. ایا سفت بودن فیلر میتونه دلیل کم کردن اب باشه؟ نظر شما بعنوان یک مرجع میتونه کمکم کنه. از پاسخگویی شما سپاسگزارم. . با احترام

  2. سلام واقعا خسته نباشید ۲ساعته تمامه سایتهای اینترنتی را جستجو کردم ولی آخرشم نتونستم طریقه ی هواگیری رادیاتور پراید را ببینم.توهرسایتی رفتم دیدم نوشته هواگیری رادیاتور پراید ولی متاسفانه ویدیو را که باز میکنم میبینم داره طریقه هواگیری رادیاتور پژو را آموزش میده.اگه نمیدونید هواگیری رادیاتور پراید را چطوری باید انجام داد.خواهشن الکی یا دروغ ننویسید!!( طریقه‌ی هواگیری رادیاتور پراید راببینید)بعدش که ویدیو را باز میکنیم میبینیم برای پژو را یاد میده.

  3. سلام.خسته نباشید واقعا…!!! هواگیری پرایدسرمقالتون هست،امااصلا روش صحیح رو فرمایش نکردید.اخه پراید کاربراتوری که پیچ هواگیری نداره….! به چه صورت بایدهواگیری کرد؟ اگه امکانش هست مثل پژو ،فیلمش رو بذارید.متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند