لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
کنیستر ماشین

کنیستر خودرو چیست؟ از کاربرد تا زمان تعویض کنیستر

کنیستر از کلمه فرانسوی Canister گرفته شده است و مخزنی است که در زیر خودرو، گلگیر سمت راننده و بعد از باک یا داخل محفظه موتور نصب می شود. مسدود شدن یا معیوب بودن کنیستر سبب تجمع بخار بنزین در باک خودرو می شود. برای آشنایی با وظایف این قطعه، اهمیت آن و نحوه تعمیر آن با ما همراه باشید.

کنیستر ماشین چیست؟

کنیستر مخزنی مملو از کربن فعال است که در زیر گلگیر سمت راننده قرار می گیرد و بخار متصاعد شده از باک را جذب می کند. بنزین قابلیت تبخیر بسیار بالایی دارد و هنگامی که در شرایطی قرار می گیرد که حرارت وجود دارد، میزان آن بیشتر می شود. در نتیجه، باک بنزین مملو از بخار بنزین شده که امری خطرناک است و احتمال انفجار و آتش سوزی خودرو را به همراه دارد. اتفاقی که منجر به حادثه ای دلخراش خواهد شد. در کنار این خطرات، بخار متصاعد شده باعث می شود میزان سوخت ذخیره شده در باک هدر برود. برای رفع این مشکل ها، از قطعه ای به نام کنیستر استفاده می کنند.

در کنار آشنایی با کنیستر خودرو، بهتر است بدانیم که قطعات مختلفی در خودرو وجود دارد که در واقع نقش مهمی در بهینه مصرف کردن سوخت بازی می کنند. در عین حال، ایمنی سرنشینان را تامین می کنند. یکی از این قطعات، علاوه بر کنیستر، سنسور مپ است. کار سنسور مپ در واقع مدیریت فشار هوای ورودی به موتور خودرو است. نقصان در آن باعث افزایش مصرف سوخت، ریپ زدن خودرو، کاهش سرعت خودرو و حتی سخت روشن شدن آن می شود که در حین رانندگی ممکن است مشکلاتی را به همراه بیاورد.

وظیفه کنیستر چیست؟

شماتیک جایگاه کنیستر در خودرو

کنیستر بخار ناشی از بنزین را به خود جذب می کند و قطعه مهمی در خودروهایی است که سوخت مصرفی آن ها بنزین است. ساختار کنیستر ماشین شامل دو شلنگ ورودی و خروجی است. شلنگ ورودی از داخل باک، بخار جمع شده را وارد مخزن کنیستر می کند. بخار بنزین توسط زغال فعالی که در داخل کنیستر ماشین قرار داشته جذب می شود. هنگامی که موتور ماشین روشن می شود و شروع به کار می کند. مکش منیفولد هوای بیرون را به زغال فعالی که بخار بنزین را جذب کرده است، انتقال می دهد. از طرفی،  با عبور از بخش شیر برقی کنیستر ماشین به سمت منیفولد و موتور خودرو حرکت می کند. در این حالت،  ذرات زغال فعال داخل مخزن کنیستر که آغشته به بخار بنزین بودند، خشک شده و بنزینی که باقی مانده است را از طریق شلنگ خروجی وارد موتور می کنند. این چرخه همواره ادامه دارد تا اینکه کنیستر دچار مشکل شود. به همین دلیل، کاربرد کنیستر در خودرو امری حیاتی است که می تواند امنیت سرنشینان را حفظ کند.

پیشنهاد ما به شما:  خطرات خرابی پلوس آسیب دیده چه عواقبی به دنبال دارد؟

هر خودرو شامل قطعات مهم مختلفی است که سلامت آن ها، به بهبود شرایط خودرو کمک بسیاری می کند.  هدرز هم یکی دیگر از قطعات خودرو است که نقشی مهم در ساختار خودرو دارد و باید سلامت آن چک شود. هدرز موتور خودرو را تقویت می کند، عملکرد آن را بهبود می بخشد و وظیفه آن خارج کردن گاز ناشی از احتراق با سرعت زیاد است.

اجزای تشکیل دهنده کنیستر اتومبیل چیست؟

کنیستر شامل سه بخش است و هر بخش عملکرد مخصوصی دارد. همه این بخش ها با هم در واقع، عملکرد کنیستر را نشان می دهند.

·بدنه کنیستر که معمولا پلاستیکی است و جایگاه نگهداری زغال فعال است. این بدنه شامل درپوش کنیستر، لوله وروردی بخار بنزین از باک خودرو، لوله خروجی بنزین از داخل محفظه کنیستر به موتور و لوله ورود هوا از منیفولد به روی بدنه است.

·زغال فعال که برای جذب بخار بنزین در در محفظه کنیستر قرار می گیرد.

·فیلتر کنیستر که همچون یک دستگاه تصفیه عمل می کند و از ورود آلودگی به داخل مخزن و خروج آلودگی از مخزن جلوگیری می کند. این فیلتر در بالا و پایین کنیستر قرار می گیرد.

زمان تعویض کنیستر خودرو چه موقعی است؟

نحوه تعویض کنیستر خودرو

هر قطعه طول عمر مخصوصی دارد. عمر کنیستر خودرو نیز مانند سایر قطعات خودرو محدود به زمان خاصی است. برای تشخیص زمان تعویض کنیستر خودرو باید به نشانه های خرابی کنیستر دقت کنید. این نشانه ها به شما هشدار می دهند. هشداری که باید آن را جدی بگیرید و در صدد تعویض یا تعمیر کنیستر باشید. به صورت کلی اگر شیر جداکننده کنیستر ماشین خراب نشده باشد، زغال فعال داخل مخزن بعد از دو با سه سال باید تعویض شود. چرا که دیگر توان جذب بخار بنزین را نداشته و کارایی خود را از دست می دهد.  نشانه خرابی کنیستر به شرح زیر است.

پیشنهاد ما به شما:  16 نکته تعمیر و نگهداری خودرو

روشن شدن چراغ چک خودرو

روشن شدن چراغ چک خودرو ممکن است به دلایل مختلفی روشن شود. اما، خرابی کلیستر یکی از آن ها است. به کمک دستگاهی به نام دیاگ، می توان عیب یابی کرده و بررسی کنید و ببینید که ایراد به وجود آمده متعلق به کلیستر است یا خیر.

نشت بوی بنزین

از آنجایی که کلیستر بخار تجمع یافته از بنزین در باک را جذب می کند، نباید بوی بنزین را حس کنید. در صورت استشمام بوی بنزین، باید به خرابی کنیستر مشکوک بود. چرا که کنیستر معیوب توانایی جذب بخار بنزین را ندارد و باعث می شود، بو به مشام شما برسد.

صدای تق تق

کنیستر دارای بخشی به نام شیر برقی کنیستر است. اگر صدایی همچون صدای تق تق از محل قرار گیری کنیستر به گوش رسید، ممکن است یکی از علائم خرابی آن باشد.

پاشیده شدن بنزین از باک

به دو دلیل ممکن است هنگامی که در باک را باز کردید، ینزین به بیرون پاشیده شود. یکی از آن ها معیوب بودن Canister است. چرا که توانایی جذب بخار بنزین را نداشته و بخار جمع شده باعث پاشیدن بنزین به بیرون می شود. عامل دیگری که باید بررسی کنید، ممکن است به دلیل خراب بودن حباب گیر باشد.

تعمیر کنیستر به چه صورتی انجام می شود؟

چگونگی تعمیر کنیستر خودرو با استفاده از ابزارالات مخصوص

برای تعمیر کنیستر، ابتدا باید تست کنید ببینید که این قطعه سالم است یا خیر. در صورتی که با علائم اشاره شده در بخش قبل مواجه شدید، بهتر است این قطعه را چک کنید. اگر این قطعه خراب شده بود، کافی است دو شلنگ ورودی از سمت باک را قطع کنید. موتور را استارت بزنید و انگشتتان را روی لوله ورودی قرار دهید.

اگر مکش کافی نبود، نشان می دهد که باید این قطعه را تعویض کنید. حال که صحبت از تعمیر قطعات داخل خودرو شد، باید گفت که گاهی با تعویض خودرو و جایگزین کردن آن با یک خودرو مناسب می توانید از هزینه های گزاف تعمیر رها شوید. به همین دلیل، می توانید از فروش خودرو اقساطی با اقساط بلند مدت کیان خودرو استفاده کنید.

پیشنهاد ما به شما:  علت روغن سوزی ماشین از چیست؟ + رفع روغن سوزی بدون تعمیر

نمایندگی کیان خودرو با فروش خودرو به صورت اقساطی و اعتباری امکان خودرو دار شدن شما را بیشتر خواهد کرد. پیشنهاد می شود، برای بررسی شرایط به وب سایت این نمایندگی مراجعه کرده و شرایط فروش را با شرایط خودتان بررسی کرده و به تصمیم نهایی برسید.

نتیجه گیری

کنیستر قطعه ای است که بخار متصاعد شده از بنزین در باک خودرو را به خود جذب می کند تا باعث آتش سوزی و انفجار خودرو نشود. بنابراین، رسیدگی و کنترل سلامت این قطعه بسیار حیاتی است. این قطعه به راحتی قابل تعویض است. تنها باید به علائمی که نشان می دهد توجه کنید.

در کنار نوسازی قطعات داخلی خودرو، می توانید به فکر خرید ماشین وارداتی جدید نیز باشید. با بررسی شرایط فروش اقساطی خودرو وارداتی که در نمایندگی های مختلف ارائه می شود استفاده کنید و خودرویی جدید با امکانات بهتر سوار شوید. فروش خودرو با بهترین شرایط در کیان خودرو موجود است. می توانید با توجه به بودجه ای که دارید، خودرو مورد نظرتان را انتخاب کنید.

سوالات متداول

1.کنیستر بنزین چیست؟

کنیستر قطعه ای در خودروهای بنزینی است که ایمنی خودرو را تضمین می کند. این دستگاه گاز جمع شده از بنزین در باک را جذب می کند و سرنشینان خودرو را از انفجار یا آتش سوزی ناشی از گاز بنزین در امان نگه می دارد.

2.هر چند سال یکبار باید کنیستر را عوض کرد؟

در صورتی که اجزای کنیستر دچار عیب یا آسیب دیدگی نشده باشند، زغال فعال کنیتر را باید هر دو یا سه سال یکبار عوض کنید تا کارایی خود را از دست ندهد.

3. آیا پر کردن باک خودرو روی عملکرد کنیستر اثر می گذارد؟

خیر. تنها عواملی که روی این قطعه اثر می گذارند، خرابی بخش های تشکیل دهنده آن همچون شیر جداکننده یا معیوب بودن مخزن است. شیر جدا کننده اگر خراب شود، باعثمی شود، بنزین مایع بیشتری به کنیستر وارد شود و باعث ایجاد مشکل در این قطعه شود.

3.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند