لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ماشین هیبریدی چیست

خودروی هیبریدی چیست؟ 7 جزء اصلی یک خودروی هیبریدی

در مقایسه با خودروهای بنزینی یا دیزلی، رانندگی با خودروهای هیبریدی مزایای بسیاری دارد، بنابراین جای تعجب نیست که محبوبیت آن ها در سال های اخیر به شدت افزایش یافته است. از این رو اگر شما هم می خواهید بدانید که هیبرید چیست و ماشین هیبریدی چگونه کار میکند، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

خودروی هیبریدی چیست؟

خودروهای هیبریدی از یک موتور احتراق داخلی و یک یا چند موتور الکتریکی بهره مند می باشند که از انرژی ذخیره شده در باتری استفاده می کنند.

این به خودرو اجازه می دهد بنزین کمتری بسوزاند و بازده سوخت بهتری نسبت به موتورهای سنتی که صرفاً از سوخت فسیلی استفاده می کنند، داشته باشد. همچنین این نیروی الکتریکی باعث افزایش عملکرد موتور می شود. این ویژگی ها بسیاری از طرفداران طرح فروش اقساطی خودرو وارداتی را به سمت ماشین های هیبریدی سوق داده اند.

خودروی هیبریدی چگونه کار میکند؟

همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، خودروهای هیبریدی با استفاده از یک یا چند موتور الکتریکی ساخته شده اند. باتری آن ها از طریق سیستم داخلی خود شارژ می شود، بنابراین نیازی به شارژ مجدد ندارد. البته می توان باتری آن ها را با اتصال به یک منبع الکتریکی بیرونی شارژ کرد.

عملکرد این مدل خودرو به صرفه جویی در مصرف سوخت کمک شایانی می کند. این مورد یکی از دلایل اصلی جذب متقاضیان طرح فروش خودرو با قیمت مناسب به سمت مدل های هیبریدی می باشد.

خودروی هیبریدی چیست و چگونه کار میکند

اجزای اصلی یک خودروی الکتریکی هیبریدی

یک خودروی هیبریدی شامل بخش های مختلفی می باشد که در ادامه هر یک به طور خلاصه شرح داده شده اند.

1-باتری: در یک وسیله نقلیه الکتریکی، باتری اصلی ترین عامل برای حرکت خودرو است. همچنین برق مورد نیاز لوازم جانبی خودرو را نیز تامین می نماید.

2-ژنراتور الکتریکی: در هنگام ترمز گرفتن، ژنراتور وارد مدار میشود. با آمدن ژنراتور داخل مدار، هم باعث شارژ باتری میشود و هم عمل ترمز گیری را انجام میدهد. و برق تولید شده را به باتری ها منتقل می کند.

3-موتور احتراق داخلی: در خودروهای هیبریدی موتور احتراق داخلی به عنوان یکی از اجزای اصلی این سیستم بکار میرود و در این خودروها موتور احتراق داخلی حذف نمیشود، بلکه موتور الکتریکی به عنوان موتور کمکی به کار میرود.

پیشنهاد ما به شما:  معایب خودرو های بیسو T3 و بیسوT5

4-موتور الکتریکی: به عنوان موتور کمکی در زمان شتاب گیری و در زمان حرکت وارد مدار میشود و قدرت مضاعفی به خودرو میدهد.

5-کنترل کننده قدرت: این واحد، جریان انرژی الکتریکی تولید شده توسط باتری را مدیریت کرده و بر سرعت موتور کشش الکتریکی و گشتاور تولیدی آن نظارت می کند.

6-سیستم خنک کننده: این سیستم محدوده دمای عملیاتی مناسب موتور، موتور الکتریکی و سایر اجزا را حفظ می کند.

7-گیربکس: گیربکس نیروی مکانیکی را از موتور احتراق داخلی و یا موتور الکتریکی به چرخ ها برای به حرکت درآوردن آن ها منتقل می کند.

انواع خودروهای هیبریدی

در حالی که بیشتر مردم در مورد وسایل نقلیه هیبریدی شنیده اند، اما بسیاری از آن ها از انواع این خودروها اطلاع ندارند. از این رو ما در این مقاله، نگاهی به 3 نوع اصلی انواع خودروی هیبریدی خواهیم انداخت.

خودروهای هیبریدهای ملایم(Mild Hybrids)

یکی از جدیدترین نوآوری ها در فناوری هیبریدی، سیستم هیبریدی ملایم است. همانطور که از نام آن پیداست، یک سیستم هیبریدی ملایم معمولاً نمی تواند خودرو را تنها با نیروی الکتریکی به حرکت درآورد.

مدل های هیبریدی ملایم نیازی به شارژ کردن باتری ندارند. در عوض، باتری آن ها هنگام ترمز گرفتن خودرو شارژ می شود.

خودروهای تمام هیبرید(Full Hybrids)

مانند خودروهای هیبریدی ملایم، خودروهای تمام هیبرید نیز مجهز به موتور بنزینی و یک موتور الکتریکی هستند. با این حال، موتور الکتریکی در یک خودروی هیبریدی کامل، نسبت به یک خودروی هیبریدی ملایم، قادر به تحمل حجم کار بسیار بیشتری است.

اکثر هیبریدی های کامل در واقع می توانند برای مدتی فقط با نیروی الکتریکی کار کنند. این معمولاً در سرعت های پایین شهری اتفاق می‌افتد.

پلاگین هیبرید(Plug-in hybrid)

تمام خودروهای هیبریدی که تاکنون در مورد آن ها بحث کردیم، باتری خود را صرفاً از طریق سیستم داخلی شارژ می کنند. در حالی که مدل های پلاگین هیبریدی می توانند باتری خود را از طریق شارژرهای خارجی و همچنین داخلی شارژ نمایند.

در نتیجه، هیبریدهای پلاگین معمولاً بردهای الکتریکی بیشتری نسبت به هیبریدهای کامل دارند. پلاگین هیبریدی ها اساسا به عنوان یک نقطه میانی بین خودروهای هیبریدی کامل و خودروهای تمام الکتریکی عمل می کنند.

انواع خودروهای هیبرید

مزایای ماشین هیبریدی چیست؟

برای خرید خودروی هیبریدی نکات بسیاری وجود دارد که باید در نظر بگیرید. ما در ادامه تنها چند مورد از بزرگ ترین مزیت های خودروهای هیبریدی را بیان کرده ایم:

  • راندن خودروهای هیبریدی، مشابه رانندگی با خودروهای اتوماتیک معمولی است بنابراین لازم نیست نگران تعویض دنده باشید.
  • مصرف سوخت کمتر در مقایسه با خودروهای بنزینی، یکی از بزرگ ترین مزایای این مدل خودروها است.
  • برخلاف خودروهای برقی، نگرانی در مورد تمام شدن باتری آن ها وجود ندارد.
  • باتری یک ماشین هیبریدی به شارژ کردن نیاز نداشته و از طریق موتور احتراق داخلی و همچنین هنگام ترمز گرفتن، به وسیله ی ژنراتور، باتری خودرو را شارژ می کند.
  • دیگر مزیت بزرگ تکنولوژی خودروهای هیبریدی برای محیط زیست است چرا که این ماشین ها گازهای گلخانه ای و آلاینده های کمتری را منتشر می کنند.
  • خودروهای هیبریدی به تعمیر کمتری نیاز دارند چرا که به علت استفاده از نیروی الکتریکی در سرعت های پایین، ساییدگی و پارگی کمتری در اجزای موتور رخ می دهد.
پیشنهاد ما به شما:  کروز کنترل چیست؟ + 5 نکته درباره کروز کنترل

معایب یک خودروی هیبریدی

در حالی که خودروهای هیبریدی مزایای بسیاری نسبت به خودروهای بنزینی یا دیزلی دارند، اما باز هم معایبی در آن ها به چشم می خورد که با وجود بهترین شرایط فروش خودرو اقساطی هیبریدی، عده ای را از خرید این مدل ماشین ها باز داشته است. از جمله اصلی ترین معایب خودروهای هیبریدی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قدرت و شتاب کمتر یک خودروی هیبریدی در مقایسه با یک ماشین بنزینی یا دیزلی، اولین مشکل این مدل خودروها است.
  • خودروهای هیبریدی ممکن است به دلیل مصرف سوخت بهبود یافته، کارکرد ارزان تری داشته باشند، اما قیمت آنها گران تر است.
  • به طور کلی، هزینه نگهداری از خودروهای هیبریدی بیشتر از یک خودروی معمولی نیست. اما پیدا کردن یک مکانیک متخصص و با تجربه خودروی هیبریدی اغلب دشوار است.

بنابراین اگر نمی توانید معایب فوق را نادیده بگیرید، بهترین شرایط فروش اقساطی خودرو های داخلی می تواند شما را مالک یک ماشین خوب ایرانی کند.

خودروهای هیبریدی در مقابل خودروهای الکتریکی

برخلاف تصور بسیاری که خودروهای هیبریدی و الکتریکی را مشابه هم می دانند، باید بگوییم که اینطور نیست و این دو مدل تفاوت های اساسی با هم دارند. پس برای آگاهی از فرق ماشین هیبریدی با برقی، ادامه محتوا را با دقت مطالعه کنید.

خودروهای الکتریکی یا تمام برقی، موتور بنزینی ندارند و برای شارژ باتری باید به برق وصل شوند. آن ها اغلب می توانند بیش از 300 کیلومتر را با یک بار شارژ طی کنند و می توان آن ها را در خانه یا با شارژرهای عمومی شارژ کرد.

با این حال، شارژ مجدد یک خودروی الکتریکی بسیار بیشتر از بنزین زدن طول می کشد؛ از 20 دقیقه تا چند ساعت. همینطور شایان ذکر است که پیدا کردن یک ایستگاه شارژ در جاده به راحتی پیدا کردن پمپ بنزین نیست که یکی از معضلات این مدل خودروها می باشد.

علاوه بر موارد فوق باید بگوییم که وسایل نقلیه تمام الکتریکی کارآمدتر از مدل های هیبریدی هستند و اغلب هزینه کمتری برای تعمیر و نگهداری نیاز دارند.

بررسی مزایا و معایب خودروهای هیبریدی در ایران

خودروهای هیبرید در ایران

در کشور ما نیز مدل های مختلفی از خودروهای هیبریدی وجود دارد که البته تمامی این خودروها، محصول کشورهای خارجی هستند. بنابراین اگر شما هم خواهان طرح فروش اقساطی محصولات هیوندای، کیا موتورز و تویوتا هستید و یا طرح فروش اقساطی لکسوس را می پسندید، می توانید خرید یک مدل هیبریدی را انتخاب کنید. از جمله خودروی هیبریدی در ایران می توان به خودروهای زیر اشاره کرد:

  • کیا اپتیما هیبریدی
  • هیوندای سوناتا هیبرید
  • هیوندای النترا هیبرید
  • میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبرید
  • تویوتا پریوس
  • تویوتا کمری XLE
  • تویوتا کمری SE
  • تویوتا CHR
  • لکسوس NXH300H
پیشنهاد ما به شما:  فشار باد لاستیک در خودروهای مختلف باید چه میزان است؟

بهترین خودروهای هیبریدی جهان

خودروهای هیبریدی در بسیاری از کشورهای جهان بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند که در اینجا به تعدادی از پرطرفدارترین آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • کیا اپتیما هیبرید
  • هیوندای سوناتا هیبرید
  • هوندا آکورد
  • تویوتا پریوس
  • تویوتا کمری هیبرید
  • فورد فیوژن انرژی
  • فورد فیوژن هیبرید
  • شورلت وولت

آیا خودروی هیبریدی برای شما مناسب است؟

به عنوان جمع بندی باید گفت که خودروهای هیبریدی می توانند در هزینه های شما صرفه جویی کرده و آسیب کمتری به محیط زیست وارد نمایند. از این رو به شما توصیه می کنیم که اگر بیشتر در داخل شهر تردد می کنید، یک خودروی هیبریدی می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

 

 

سوالات متداول

آیا خودروهای هیبریدی دوام بیشتری نسبت به خودروهای بنزینی دارند؟

بحث های زیادی در مورد اینکه آیا خودروهای هیبریدی بیشتر از خودروهای بنزینی یا دیزلی عمر می کنند، وجود دارد که البته تا کنون، هیچ نتیجه قطعی برای این موضوع ارائه نشده است. در نهایت می توان گفت که دوام و سلامت وسیله نقلیه تا حد زیادی به شرایط نگهداری، سرویس و مراقبت صحیح از آن بستگی دارد.

عمر باتری ماشین هیبریدی چقدر است؟

بسته به شرکت سازنده و مدل ماشین، این زمان می تواند متفاوت باشد اما به طور کلی می توان گفت که عمر باتری این خودروها بین 8 تا 10 سال عنوان شده است.

مدت زمان شارژ شدن خودروی هیبریدی چقدر است؟

باتری خودروهای هیبریدی از نوع لیتیوم–یون است که دارای دو یا چند منبع تغذیه بوده و مدت زمان شارژ آن متفاوت است.

خودروهای هیبریدی تولید داخلی کدامند؟

متاسفانه برخلاف بسیاری از کشورهای جهان، در کشور ما هیچ خودروی هیبریدی تولید نمی شود. شاید یکی از دلایل اصلی این امر را بتوان به پیچیدگی فنی بالای این خودروها نسبت داد. علاوه بر این، تنوع زیادی از ماشین های هیبریدی در بازار ایران یافت نمی شود بنابراین اگر شما هم مشتاق سواری با این مدل خودروها هستید، می توانید یکی از مدل های هیبریدی ژاپنی یا کره ای را انتخاب کنید.

خودروی هیبریدی بخریم یا غیر هیبریدی؟

طبق آمار گزارش شده، خودروهای هیبریدی توانسته اند از محبوبیت بیشتری در مقایسه با مدل های بنزینی بهره مند شوند. بنابراین اگر به دنبال کاهش مصرف سوخت، کاهش تولید گازهای گلخانه ای و بهره مندی از مزایای هر دو پیشرانه بنزینی و الکتریکی هستید، پیشنهاد می کنیم به سراغ خرید مدل های هیبریدی بروید. البته در نهایت این به انتخاب شما بستگی دارد.

4.3/5 - (3 امتیاز)

یک پاسخ

  1. سلام.ماشین CHR هیبریدی و بنزینی خریداری کردم.
    ممکنه راهنمایی کنید چه موقع از بنزین یا برق استفاده میکنه
    بستگی به سرعت ماشین داره که بنزین یا برق مصرف کنه
    یه توضیح بدید ممنون میشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند