لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
معرفی سنسور دریچه گاز

سنسور دریچه گاز چیست 4 علائم خرابی سنسور دریچه گاز

سنسور، قطعه ای بسیار کوچک در خودرو است که برخلاف اندازه اش، نقش بزرگی ایفا می کند. سنسور دریچه گاز هم در لیست این قطعات حیاتی جای می گیرد. این سنسور نقش مهمی در میزان سوخت موتور خودرو دارد بطوری که اگر عملکرد آن با اختلال مواجه شود، ممکن است متوجه تغییراتی در نحوه کارکرد ماشین و به خصوص در شتاب گیری آن شوید.

از این رو ما در این محتوا به بررسی جامع این قطعه پرداخته ایم. بنابراین اگر شما هم می خواهید به طور دقیق بدانید که سنسور دریچه گاز چیست؟ چه انواعی دارد؟ بررسی تست سنسور دریچه گاز با دیاگ چگونه صورت می گیرد و پاسخ دیگر سوالات خود را بیابید، پس تا انتها با ما همراه باشید.

سنسور دریچه گاز چیست؟

سنسور دریچه گاز که با عنوان سنسور TPS یا سنسور موقعیت دریچه گاز نیز شناخته می شود، بخشی از سیستم کنترل الکترونیکی دریچه گاز است که به بدنه این دریچه متصل شده و زاویه دریچه گاز خودروی شما را کنترل می کند.

از انواع سنسور دریچه گاز می توان به دو مدل ساژم و زیمنس اشاره کرد که بیشتر در خودروهای داخلی استفاده شده و ساختار متفاوتی با یکدیگر دارند.

بنابراین اگر شما هم به تازگی خرید خودرو اقساطی و یا نقدی را تجربه کرده اید، توصیه می کنیم ادامه این مقاله را به دقت مطالعه نمایید چرا که لازم است تا به خوبی با این بخش از خودرو آشنا شوید.

سنسور دریچه گاز چگونه کار میکند؟

چه طرح فروش اقساطی خودروهای داخلی را انتخاب کنید و چه به سراغ خرید یک مدل خارجی بروید، وسیله نقلیه شما به سنسور دریچه گاز مجهز می باشد از این رو لازم است بدانید که کار سنسور دریچه گاز چیست و چگونه عمل می کند؟

پیشنهاد ما به شما:  بررسی معایب خودرو دیگنیتی؛ دیگنیتی بخریم یا نه؟

 دریچه گاز در خودروی شما بین پاک کننده هوا و منیفولد ورودی موتور قرار دارد. همچنین دارای یک سوپاپ پروانه ای شکل است که با تنظیم مقدار هوای ورودی به موتور، به کنترل قدرت پیشرانه کمک می کند.

دریچه گاز به واسطه یک کابل به پدال گاز وسیله نقلیه شما متصل می شود که با فشردن این پدال، دریچه گاز جابجا شده و عملکرد آن کنترل می شود. این یک پتانسیومتر است که بسته به زاویه باز شدن دریچه گاز، مقاومت متغیری را ارائه می دهد. با حالت باز بودن دریچه گاز، سنسور ولتاژ خروجی حدود 4.5 ولت را به ECU خودرو ارسال می کند.

وقتی پدال گاز را فشار می دهید، سنسور دریچه گاز به واحد کنترل موتور (ECU) یا ماژول کنترل موتور (ECM) می گوید که این اتفاق افتاده است و سنسور، جریان هوای بیشتری را تشخیص می دهد. سپس ECU نسبت هوا به سوخت را مدیریت کرده و بهترین زمان را برای روشن کردن شمع ها برای احتراق تعیین می کند.

در برخی موارد، TPS یک پتانسیومتر نیست، بلکه اثر هال را اعمال می کند. بنابراین این بستگی دارد که شما طرح فروش اقساطی محصولات ایران خودرو را انتخاب کرده اید و یا به سراغ خرید محصولات دیگر شرکت ها رفته اید.

محل قرار گرفتن سنسور دریچه گاز در خودرو

وظیفه سنسور دریچه گاز چیست؟

در خصوص وظیفه سنسور دریچه گاز باید گفت که این قطعه حیاتی بر میزان سوخت مورد نیاز خودرو نظارت دارد تا احتراق به صورت صحیح انجام شود. به عبارت دیگر می توان گفت که بدون سنسور موقعیت دریچه ی گاز TPSهیچ راهی برای کنترل موتور وجود نخواهد داشت تا بر میزان سوخت مورد نیاز نظارت داشته یا بتواند به طور موثر احتراق را زمان بندی کند.

بنابراین اگر به طرح فروش اقساطی سایپا علاقه چندانی ندارید و خرید یک خودروی دست دوم را ترجیح می دهید، لازم است تا با مراجعه به یک مکانیک، تست سنسور دریچه گاز را انجام داده و از عملکرد صحیح این قطعه اطمینان یابید.

4 علائم خرابی سنسور دریچه گاز

در اینجا چهار علامت مهم از علائم خرابی سنسور دریچه گاز آورده شده است. بنابراین اگر شما هم با هر یک از مشکلات زیر روبرو شدید، لازم است در اسرع وقت به مکانیکی مراجعه کنید تا با انجام صحیح نحوه عیب‌یابی سنسور دریچه گاز از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.

1-کمبود قدرت

هنگامی که موقعیت سوپاپ دریچه گاز یا زاویه دریچه گاز به درستی گزارش نشود، ممکن است هوای بیشتری وارد مخلوط سوخت شده که در نتیجه باعث کمبود نیروی موتور می شود.

عکس آن نیز می تواند به دلیل عملکرد نادرست TPS اتفاق بیفتد، جایی که وسیله نقلیه شما زمانی که قصد ندارید، به سمت جلو حرکت می کند. این منجر به کاهش کلی عملکرد موتور و سایر مشکلات خودرو می شود.

پیشنهاد ما به شما:  دلایل جوش آوردن خودرو + اقدامات لازم و راه های جلوگیری

2-مشکل در شتاب گرفتن خودرو

از آنجایی که سنسور موقعیت دریچه گاز معیوب می تواند باعث کاهش قدرت موتور شود، ممکن است خودروی شما در هنگام شتاب گیری با مشکل مواجه شود.

به عبارتی ممکن است خودرو شتاب ناهمواری را تجربه کند یا پس از رسیدن به یک نقطه خاص، دیگر شتاب نگیرد. این موضوع ممکن است در نهایت عمر موتور را تحت تاثیر قرار داده و منجر به مصرف سوخت بیشتر شود.

3-افزایش مصرف سوخت

دیگر روش موجود برای نحوه تشخیص خرابی سنسور دریچه گاز، افزایش مصرف سوخت خودرو است. یک سنسور گاز کثیف ممکن است اطلاعات نادرستی را به ECU ارسال کند و باعث شود موتور بیش از آنچه که باید سوخت مصرف کند و به شدت بازده سوخت خودرو شما را کاهش دهد. این شبیه زمانی است که زباله ها در اطراف دهانه دریچه گاز جمع می شوند، جریان هوا را به داخل موتور متوقف می کنند.

روشن شدن چراغ چک موتور

سنسور TPS در درجه اول وظیفه نظارت بر دریچه گاز که میزان هوای ورودی به موتور را کنترل می کند را به عهده دارد.

اگر خودروی شما یک کانکتور TPS معیوب داشته باشد یا سنسور دریچه گاز عملکرد درست دریچه گاز را کنترل نکند، بر عملکرد موتور تأثیر می گذارد و موتور در پاسخ، چراغ چک را فعال می کند.

مراحل تعویض سنسور دریچه گاز توسط مکانیک

روش تعویض سنسور دریچه گاز

در اینجا روش تعویض سنسور موقعیت دریچه گاز آورده شده است. پس اگر شما هم به واسطه بهترین شرایط خرید خودرو توسط کیان خودرو، مالک این وسیله نقلیه شده اید و اکنون به دنبال تعویض سنسور دریچه گاز پراید و یا هر خودروی دیگری هستید، مراحل زیر را در پیش گیرید:

1-اتصالات باتری را جدا کنید

قبل از شروع کار، کابل ترمینال منفی باتری را جدا نمایید. این کار از آسیب به شما و سایر اجزای زیر کاپوت جلوگیری می کند.

2-اتصال سنسور قدیمی را قطع کنید

هنگامی که مکان سنسور را پیدا کردید، باید بتوانید سیمی که آن را به سیستم کامپیوتری خودرو متصل می کند، جدا کنید. با احتیاط آن را از پریز جدا نموده و به هر گیره یا رابطی که باید جابجا شود، توجه نمایید.

پیچ های سنسور را باز کنید

پس از این، باید پیچ ​​هایی را که حسگر را در جای خود نگه داشته اند، باز کنید. این پیچ ها را در جای مطمئنی بگذارید چرا که برای نصب دوباره سنسور به آن ها نیاز خواهید داشت.

سنسور قدیمی را بردارید

اکنون به سنسور قدیمی دسترسی خواهید داشت پس آن را بیرون بیاورید.

سنسور جدید را نصب کنید

با معکوس کردن روند، سنسور جدید را جایگزین سنسور قبلی کنید.

پیشنهاد ما به شما:  6 نکته ی کلیدی عدم بالانس چرخ ها

سیم را دوباره وصل نمایید

سیم را به دقت، دوباره به سنسور جدید وصل کنید و مراقب باشید که به گیره ها و و دیگر اجزای حساس آن آسیبی وارد نشود.

کابل باتری را مجدد وصل کنید

ترمینال منفی باتری را دوباره وصل کنید تا انجام این کار خاتمه یابد.

تبریک می گوییم. تعویض سنسور دریچه گاز پژو، سمند و یا هر خودروی دیگری که شما بخاطر بهترین شرایط فروش اقساطی خودرو خارجی و یا داخلی آن را خریداری کرده اید، به پایان رسید.

آنچه که درباره سنسور دریچه گاز آموختیم

سنسور موقعیت دریچه گاز خودروی شما به تعویض مکرر نیاز ندارد اما ممکن است در اثر عوامل مختلفی کارکرد آن با اختلال مواجه شود. بنابراین اگر متوجه هرگونه مشکلی در این قطعه کوچک حیاتی شدید، لازم است تا در اسرع وقت به یک مکانیکی مراجعه نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا می توانم سنسور موقعیت دریچه گاز خودروی خود را به تنهایی تعویض کنم؟

بله می توانید، اما بهتر است این کار را به یک مکانیک با تجربه بسپارید مگر اینکه دانش مکانیکی کافی داشته باشید. گاهی اوقات ممکن است تعویض سنسور موقعیت دریچه گاز به تعمیرات دیگری مانند بازرسی یا تعویض باک بنزین نیاز داشته باشد، بنابراین انجام آن ممکن است مشکل باشد. علاوه بر این، ممکن است محل قرارگیری حسگر TPS در برخی خودروها پیچیده باشد.

عدم تعویض سنسور دریچه گاز معیوب چه عواقبی دارد؟

استفاده از یک سنسور TPS آسیب دیده برای مدت طولانی ممکن است باعث سایش موتور و سایر مشکلات قابل توجه شود. از جمله این موارد می توان به عدم شتاب گیری مناسب خودرو، اختلال در تعویض دنده و مصرف سوخت بیشتر اشاره کرد.

هزینه تعمیر سنسور دریچه گاز چقدر است؟

انجام این تعمیرات بسته به مشکل، مدل خودرو و سایر عوامل می تواند بر هزینه های شما تاثیر بگذارد. علاوه بر این، مکانیک و هزینه قطعات استفاده شده نیز دیگر عامل اثرگذار بر قیمت است. بنابراین لازم است تا به یک مکانیکی معتبر مراجعه کنید تا از قیمت ها آگاهی یابید.

طول عمر یک سنسور دریچه گاز چقدر است؟

سنسور موقعیت دریچه گاز به گونه ای طراحی شده که در طول عمر وسیله نقلیه شما دوام بیاورد اما از آنجا که همیشه همه چیز خوب پیش نمی رود، ممکن است مشکلاتی در وسیله نقلیه پیش بیاید که لازم باشد این قطعه را تعویض کنید. از مشکلات سیستم الکتریکی گرفته تا آسیب فیزیکی که هیچ کدام از قبل قابل پیش بینی نیستند.

دلایل خرابی سنسور دریچه گاز چیست؟

از مهم ترین دلایل خرابی این سنسور می توان به مواردی چون نقص در سیستم ECU، دریچه گاز معیوب، نوسان برق در سیم کشی خودرو و شستشوی داخل موتور اشاره کرد.

4.2/5 - (17 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند