لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جوش آوردن خودرو

دلایل جوش آوردن خودرو + اقدامات لازم و راه های جلوگیری

هنگامی که مایع موجود در مخزن خنک کننده شما به جوش می آید، معمولاً نشانه آن است که سیستم خنک کننده به درستی کار نمی کند. اگر مایع خنک کننده به درستی گردش نکند، می تواند بیش از حد گرم شده و انسداد موتور را به دنبال داشته باشد. در موارد شدید، این می تواند منجر به خرابی موتور شود. از طرفی جوشیدن مایع خنک کننده نیز می تواند باعث ترک خوردن رادیاتور و در نتیجه نشتی شود. این می تواند یک موقعیت ترسناک باشد، به خصوص اگر مطمئن نیستید که چه کاری باید انجام دهید. اما علت جوش آوردن خودرو چیست؟ نگران نباشید، ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم. مقاله زیر توضیح می دهد که دلایل جوش آوردن خودرو چیست و چگونه می توانید آن را برطرف کنید.

سیستم خنک سازی خودرو

فرقی نمی کند که طرح خرید اقساطی خودرو های داخلی را تجربه می کنید و یا به سراغ مدل های خارجی می روید، هر کدام را که انتخاب کنید، وسیله نقلیه شما مجهز به یک سیستم پیشرفته خنک سازی خواهد بود. رادیاتور برای محافظت از موتور در برابر گرم شدن بیش از حد در هنگام کارکرد عمل می کند. علاوه بر این، رادیاتور پیستون ها را در حالت کار نگه می دارد و به موتور اجازه فعالیت می دهد. مایعات خنک کننده از درون موتور عبور می کنند و به داخل رادیاتور می ریزند تا گرمای بیش از حد را خارج نمایند. سپس مایع خنک کننده که از طریق رادیاتور خنک شده به داخل موتور بازمیگردد.

هنگامی که رادیاتور به درستی کار نکند، مایع خنک کننده ای که به موتور باز می گردد گرمای خود را از دست نداده و در نتیجه دمای موتور بالا رفته و موتور جوش می آورد. شما با خرید اقساطی خودرو های خارجی با اقساط مناسب، مالک یک خودروی لوکس و بی نقص خواهید شد اما به نظرتان این ماشین تا چه زمانی می تواند بدون هیچ مشکلی به حرکت خود ادامه دهد؟ همچنین حتما پس از خرید اقساطی سایپا با اقساط بلند مدت و یا دیگر شرکت ها، مروری بر موارد زیر داشته باشید.از این رو بر شما واجب است که پس از خرید خودرو با تحویل فوری نسبت به بررسی منظم سیستم خنک کننده آن اقدام نمایید.

افزودن ضد یخ به خودرو

5 مورد از دلایل جوش آوردن خودرو

گرم شدن بیش از حد موتور به این معنی است که مشکلی در سیستم خنک کننده وسیله نقلیه شما وجود دارد. بنابراین فرقی نمی کند که خرید خودرو اقساطی ایران خودرو را تجربه کرده اید و یا مالک یک ماشین از دیگر برندها هستید بلکه لازم است هر چه سریع تر نسبت به برطرف سازی این مشکل به تعمیرگاه مراجعه نمایید. در ادامه به بررسی چندین مورد از دلایل جوش آوردن ماشین خواهیم پرداخت.

پیشنهاد ما به شما:  آموزش تنظیم چراغ خودرو به صورت مرحله به مرحله

ترموستات خراب

ترموستات از ورود مایع خنک کننده به موتور تا زمانی که موتور گرم نشده باشد جلوگیری می کند. این بدان معنی است که ماشین شما می تواند سریع تر به دمای کار برسد. با این حال، اگر ترموستات خراب باشد، ممکن است بسته مانده و اجازه ندهد تا مایع خنک کننده به درون موتور وارد شود. این مشکل به عنوان یکی از اصلی ترین دلایل جوش آوردن ماشین پراید و دیگر خودروها به شمار می رود.

واتر پمپ آسیب دیده

خنک کننده مخلوطی از آب و ضد یخ است که از یخ زدن آب در دماهای پایین جلوگیری می کند. بنابراین، واتر پمپ چیزی است که مایع خنک کننده را از طریق موتور به درون سیستم پمپ می کند، جایی که گرمای اضافی را جذب می نماید. مشکل در واتر پمپ به این معنی است که جریان خنک کننده ممکن است مختل شده باشد و یا حتی اصلا جریان نداشته باشد. این اتفاق پیامدی نخواهد داشت جز جوش آوردن خودرو.

کم بودن میزان خنک کننده و یا آلودگی آن

اگر پمپ آب به خوبی کار کند اما مشکلی در خود مایع خنک کننده وجود داشته باشد، باز هم با مشکل مواجه خواهید شد. اگر مقدار این مایع در خودرو کم باشد، توان خنک سازی درست موتور را نخواهد داشت و در صورتی که آلاینده های موجود سبب آلودگی خنک کننده شده باشند، باز هم نمی تواند به خوبی وظیفه خود را انجام داده و گرمای زیادی را از موتور جذب نمی کند. بروز این مشکل می تواند به عنوان دیگر علت جوش آوردن ماشین پژو و دیگر مدل های این وسیله نقلیه به حساب آید.

خرابی رادیاتور

رادیاتور جایی است که مایع خنک کننده برای بازگرداندن گرمای جذب شده به آنجا می رود. بنابراین اگر رادیاتور آسیب دیده باشد، مایع خنک کننده گرمای خود را از دست نمیدهد. مشکلات زیادی در مورد رادیاتور وجود دارند؛ به عنوان مثال، فن رادیاتور ممکن است سوخته باشد یا ممکن است خود رادیاتور در اثر تصادف آسیب فیزیکی دیده باشد. اگرچه گاهی اوقات می توان رادیاتورها را تعمیر کرد، اما معمولاً بهتر است آن ها را تعویض نمایید.

شیلنگ های معیوب

از دیگر دلایل جوش آوردن موتور tu5 و یا پیشرانه های تعبیه شده در مدل های مختلف می توان به شیلنگ های معیوب اشاره کرد. شیلنگ ها همان چیزی هستند که مایع خنک کننده در حین حرکت بین موتور و رادیاتور از آن ها عبور می کند. شیلنگ های آسیب دیده، ترک خورده، شل و یا مسدود ممکن است باعث نشت مایع خنک کننده شده و یا حتی در موارد شدیدتر از جریان این سیال جلوگیری نمایند.

نشتی و پارگی شیلنگ های رادیاتور

اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن خودرو

اکنون شما دلایل جوش آوردن موتور خودرو را می دانید اما سوالی که احتمالا ذهنتان را به خود مشغول کرده، اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن خودرو است. بنابراین پس از خرید خودرو اقساطی بسیار ضروری است که بدانید در هنگام بروز این مشکل چه باید کرد زیرا در صورت عدم آگاهی ممکن است خسارت های به وجود آمده را بیشتر کنید. از این رو ما در ادامه به سوال بعد از جوش آوردن ماشین چکار کنیم؟ پاسخ خواهیم داد پس همچنان با ما همراه بمانید.

  1. اگر متوجه شدید دمای موتور به سمت درجه بندی قرمز افزایش می یابد، ماشین را متوقف کنید. اما اگر توقف نکردید به موارد بعدی توجه کنید.
  2. در قدم بعدی لازم است زمانی که متوجه شدید دمای موتور به طور پیوسته در حال افزایش است، کولر را خاموش کنید، بخاری را روشن نموده و شیشه ها را پایین بیاورید.
  3. خاموش کردن کولر باعث کاهش بار موتور خودرو می شود. از طرفی روشن کردن بخاری با فن بالا به پراکنده شدن حرارت موتور کمک می کند. اگر هوا گرم است، دریچه ها را به سمت پنجره های باز هدایت کنید.
  4. فقط در صورتی به رانندگی ادامه دهید که واقعا هیچ مکانی برای توقف وجود نداشته باشد. سعی کنید با سرعت ثابت پیش رفته و میزان توقف و حرکت را تا حد امکان کاهش دهید.
  5. اگر بخار از زیر کاپوت خارج می شود، هیچ گزینه ای جز توقف فوری وجود ندارد. این کار برای جلوگیری از آسیب های بیشتر ضروری است.
  6. کاپوت را باز کنید (در این زمان کاپوت بسیار داغ است. مراقب دست و صورت خود در برابر گرما و بخار باشید). قبل از دست زدن به چیزی صبر کنید تا موتور خنک شود.
  7. هنگامی که موتور خنک شد، از یک پارچه یا حوله ضخیم استفاده کرده و درب رادیاتور را به آرامی باز کنید. صورت خود را کمی عقب ببرید تا در صورت پاشش بخار یا آب داغ آسیب نبینید. سطح مایع خنک کننده خود را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را دوباره پر کنید.
  8. بسیاری از موتورها، ترکیب 50/50 از آب و ضد یخ را ترجیح می دهند، اما اگر تمام چیزی که در دسترس دارید، آب ساده است پس از آن استفاده کنید.
  9. پیش از حرکت مجدد بررسی کنید که آیا نشتی وجود دارد یا خیر. اگر مقدار مایع خنک کننده کمتر از حد طبیعی باشد، حرکت کردن به صلاح نیست.
  10. هنگامی که خودروی شما برای رانندگی ایمن شد، حتما آن را برای بررسی کامل سیستم خنک کننده نزد یک تکنسین متخصص ببرید. متخصص می تواند علت گرمای بیش از حد را شناسایی کرده و هر گونه مشکلی را برای جلوگیری از آسیب احتمالی موتور برطرف نماید.
پیشنهاد ما به شما:  16 نکته تعمیر و نگهداری خودرو

علائم هشدار دهنده جوش آوردن ماشین

علائمی وجود دارند مبنی بر اینکه موتور شما جوش آورده است و باید هرچه سریع تر خودرو را متوقف کنید. در ادامه نشانه های جوش آوردن ماشین ذکر شده اند.

  • عقربه دماسنج دمای خودرو بالا آمده و یا چراغ هشدار روی داشبورد روشن می شود.
  • هوای گرم از دریچه ها می آید.
  • بخار سفید رنگی از زیر کاپوت خارج می شود.
  • موتور، صدایی شبیه به تیک تیک یا ضربه از خود بروز می دهد.
  • قدرت موتور کاهش می یابد.
  • کاپوت نسبت به شرایط عادی داغ تر می شود.

عوارض جوش آوردن خودرو

در صورتی که خودروی شما جوش آورد، باید در سریع ترین زمان ممکن به تعمیرگاه مراجعه کرده و با انجام اقدامات شرح داده شده در قسمت های قبلی از بروز خسارت های بیشتری جلوگیری نمایید. در ادامه به بیان عوارض جوش آوردن خودرو پرداخته ایم:

  • از کار افتادن موتور ماشین در موارد شدید
  • آسیب به قطعات مهم خودرو از جمله سیلندرها، پیستون ها و واشرها
  • متورم شدن برخی از قسمت های فلزی خودرو
  • خراب شدن قطعات پلاستیکی
  • معیوب شدن رادیاتور و یا سوراخ شدن آن
  • خراب شدن روغن موتور خودرو
  • و سایر مشکلاتی که بسته به نوع وسیله نقلیه، ممکن است با آن ها مواجه شوید.

 

نمایش بالا رفتن دمای خودرو در صفحه کیلومتر و جوش آوردن خودرو

چطور از جوش آوردن خودرو جلوگیری کنیم؟

اما یکی از ضروری ترین نکاتی که شما باید به عنوان یک راننده خوب با آن ها آشنا شوید، این است که چطور از جوش آوردن خودرو جلوگیری کنیم؟ موردی که می تواند علاوه بر حفظ سلامت بیشتر وسیله نقلیه، در هزینه های شما نیز صرفه جویی کند. رایج ترین مشکل در سیستم خنک کننده خودرو، مربوط به خود موتور است، بنابراین یک دفاع خوب، تعمیر و نگهداری منظم از موتور وسیله نقلیه می باشد. همینطور شما می توانید با نگاه کردن به مخزن پلاستیکی زیر کاپوت، مقدار و کیفیت مایع خنک کننده خود را به صورت بصری مورد بررسی قرار دهید. این یکی دیگر از اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از جوش آوردن موتور است. اما، دلایل دیگری نیز برای جوش آوردن موتور خودرو وجود دارند، بنابراین داشتن برنامه ای برای بازرسی منظم کل سیستم خنک کننده خودرو، یک راهکار عالی می باشد.

پیشنهاد ما به شما:  کروز کنترل چیست؟ + 5 نکته درباره کروز کنترل

از این رو شما باید برنامه تعمیر و نگهداری وسیله نقلیه خود را طبق نظر شرکت های سازنده دنبال کنید؛ از تعویض مایع خنک کننده قدیمی گرفته تا تسمه های فرسوده یا شیلنگ هایی که می توانند نشت کنند یا باعث اختلال در عملکرد پمپ آب شوند. پیش بینی زمان جوش آوردن خودرو دشوار است. اما، رعایت اقدامات پیشگیرانه و دانستن اینکه در صورت بروز این اتفاق چه کاری باید انجام دهید، ممکن است به شما کمک کند تا از برخی تعمیرات گران قیمت در جاده جلوگیری نمایید. نکته ای که ما در این مقاله سعی کردیم به طور جامع به آن بپردازیم. بنابراین با توجه به آنچه که گفته شد امیدواریم شما عزیزان از این پس با این اتفاق ناگوار روبرو نشده و یا در صورت بروز این مشکل به سادگی و بدون هیچ اضطرابی بتوانید آن را به خوبی برطرف نمایید.

 

 

سوالات متداول

هنگام جوش آوردن خودرو، چه کارهایی را نباید انجام داد؟

در صورتی که خودروی شما جوش آورده باشد، لازم است تا از انجام یک سری کارها پرهیز نمایید. خاموش نکردن خودرو یکی از این موارد است. کاری که متاسفانه بسیاری از رانندگان ناشی مرتکب آن می شوند. علاوه بر این آب نریختن روی رادیاتور ماشین و باز نکردن درب رادیاتور از دیگر نکات هستند.

گرفتگی رادیاتور خودرو چه مشکلاتی را به دنبال دارد؟

گرفتگی رادیاتور مسئول بسیاری از مشکلات خودرو است که باید در اسرع وقت نسبت به برطرف کردن آن اقدام نمایید. جوش آوردن خودرو، گرمایش داخلی، نشتی رادیاتور، خرابی واتر پمپ و از کار افتادن واشر سر سیلندر از جمله این مشکلات هستند.

سیستم خنک کننده خودرو دربردارنده چه اجزایی است؟

اجزای سیستم خنک کننده خودرو شامل یک رادیاتور برای دفع گرما، یک فن یا فن ها برای اطمینان از جریان هوای کافی برای خنک کردن رادیاتور، یک دریچه ترموستات که با رسیدن به دمای کاری مورد نظر باز می شود، یک پمپ آب برای گردش مایع خنک کننده در موتور و شیلنگ ها می باشد.

نشتی سیستم خنک کننده خودرو با چه نشانه هایی آشکار می شود؟

بررسی منظم سطح مایع خنک کننده خودرو اولین و بهترین راهکار برای تشخیص این نشتی است. علاوه بر این بروز نشانه هایی از رطوبت یا خوردگی اطراف شیلنگ ها، گیره ها و یا دیگر اجزای سیستم خنک کننده، نشانه هایی از نشتی هستند.

آیا داغ شدن مخزن خنک کننده خودرو طبیعی است؟

داغ بودن مخزن خنک کننده غیر معمول نیست بلکه کاملا طبیعی می باشد. هنگامی که موتور در حال کار است، مخزن مایع خنک کننده بسیار داغ می شود زیرا به موتور نزدیک است. گرمای موتور از طریق مخزن مایع خنک کننده منتقل شده و باعث داغ شدن آن می شود. اگرچه این گرما بر خود مایع خنک کننده تأثیر نمی گذارد و مشکلی برای سیستم خنک کننده خودرو ایجاد نمی کند. بنابراین اگر متوجه شدید که مخزن داغ است، جای نگرانی نیست.

5/5 - (1 امتیاز)

4 پاسخ

  1. سلام
    ترموستات باز کردم چون قفل کرده بود و ماشینم جوش اورد الان ترموستات دراوردم
    فن رو هم یکسره کردم اما باز ماشین جوش میاره لطفا راهنمایی کنید.

  2. سلام من پراید دارم دمای ماشین همش روی وسط و روبه بالاعه رفتم باتری سازی فشنگی آب پشت کیلومتر رو عوض کرد دمای بالاتری نشون داد و بازم یکی دیگه عوض کرد بازم فرقی نکرد فن هم یسره کار میکنه آب رادیات هم پره پره مشکل از کجاست؟؟؟

  3. سلام من رادیاتور و ترموستات رو عوض کردم دوباره جوش میاره دلایل جوش آوردن ماشین چیه؟

  4. سلام
    من ماشینم جوش اورد. عوارض جوش آوردن خودرو فقط واشر زدنه؟ الان چطور بفهمم واشر ترسونده یا نه ؟
    با تسکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند