لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
عیب یابی جلوبندی خودرو

جلوبندی خودرو؛ 5 نشانه خرابی سیستم جلوبندی خودرو

این فقط موتور خودرو نیست که برای رانندگی ایمن باید در شرایط سالم باشد. جلوبندی ماشین چارچوب حیاتی است که فرمان و سیستم تعلیق را به جلوی شاسی متصل می کند. قطعات فرسوده یا قطعاتی با مونتاژ بی کیفیت می توانند باعث ایجاد مشکلات خطرناکی شوند.

در صورت بروز مشکلات مختلف و شل شدن یا خوردگی قسمت های تعلیق و فرمان خودرو، رانندگی ایمن به خطر می افتند. و امکان خطر تصادف افزایش پیدا میکند.

آنچه در این مطلب می‌خوانید... نمایش

جلوبندی خودرو چیست؟

کیان خودرو هلدینگی معتبر در زمینه فروش خودرو ارزان است که توانسته مشکل بسیاری از خریداران را برای تهیه ماشین مورد علاقه شان برطرف کند. اما خرید خودرو، آخرین مرحله نیست بلکه کار اصلی زمانی آغاز می شود که شما بتوانید به بهترین شکل ممکن از ماشین خود مراقبت کرده و در صورت مشکلات مختلف، آن ها را شناسایی کنید.

بنابراین اگر به فکر خرید خودرو اقساطی هستید، لازم است با بررسی کامل قسمت جلویی خودرو، نحوه شناسایی مناطق مشکل دار را بیاموزید. در ابتدا لازم است بدانید که جلوبندی خودرو چگونه کار میکند و چه مشخصاتی دارد. معلوماتی که برای هر راننده پس از خرید اقساطی سایپا و یا دیگر مدل خودروهای موجود در بازار نیاز است.

گروهی از قطعاتی که هم شامل سیستم فرمان و هم سیستم تعلیق خودرو می شوند، قسمت جلوبندی خودرو نام دارند. این سازه باید محکم، با دوام و ایمن بوده و از اجزای فلزی و نرم مناسب ساخته شده باشد.

در ادامه بیشتر با اجزای تشکیل دهنده جلوبندی خودرو آشنا خواهیم شد:

سیستم فرمان

اصلی ترین بخش هدایت خودرو، در این قسمت قرار گرفته است. سیستم فرمان توسط یک پمپ هیدرولیک و یا اخیرا تجهیز ماشین های جدید به فرمان الکترونیکی برقی (EPS) به راننده کمک می کند تا در فضاهای تنگ مانور بهتری دهد.

سیستم تعلیق

سیستم تعلیق، چرخ ها را به شاسی متصل می کند و از فنرها، کمک فنرها، میله های اتصال و بازوهای کنترل برای کاهش ضربه استفاده نموده و سواری نرم و راحتی را برای سرنشینان به ارمغان می آورد.

قطعات تشکیل دهنده سیستم جلوبندی خودرو

سیستم تعلیق و فرمان ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. شما بسته به این که خودروی خود را در طرح خرید خودرو اقساطی ایران خودرو و یا دیگر شرکت ها انجام داده باشید، از انواع متفاوت و با کیفیت های گوناگونی از این قطعات بهره مند میشوید. قطعات جلوبندی خودرو عبارت هستند از:

  • رام
  • فنر
  • کمک فنر
  • میل تعادل
  • طبق
  • سیبک
  • سگ دست
  • دسته موتور
  • توپی سر کمک

 

سیستم جلوبندی و تعلیق خودرو

5 نشانه خرابی سیستم جلوبندی خودرو

سیستم جلوبندی خودرو، بخشی است که شاید زیاد به آن فکر نکنید اما این قسمت دارای قطعاتی است که به منظور راحتی بیشتر برای وسیله نقلیه شما، به مرور زمان فرسوده می شوند.

پیشنهاد ما به شما:  آموزش تنظیم چراغ خودرو به صورت مرحله به مرحله

بنابراین شاید تا مدت ها پس از خرید اقساطی خودرو های خارجی با اقساط 36 ماهه و یا مدل های داخلی نیازی به بررسی این قسمت ها نداشته باشید اما پس گذشت بازه مشخصی لازم است تا طبق دفترچه راهنمای خودرو و یا علائم خرابی سیستم جلوبندی ماشین، از صحت و سلامت آن ها اطمینان یابید.

از این رو ما در ادامه به بیان 5 مورد از نشانه‌های خرابی سیستم جلوبندی ماشین پرداخته ایم. بنابراین چنانچه هر یک از این مشکلات را تجربه کردید، لازم است در اسرع وقت به یک تکنسین حرفه ای مراجعه نمایید.

شل بودن و یا بازی کردن فرمان

سیستم تعلیق، فرمان و جلوبندی خودروی شما کاملاً به هم مرتبط هستند. بنابراین اگر بخشی از این سیستم از کار بیفتد، ممکن است وسیله نقلیه به جای حرکت در یک خط مستقیم، سرگردان شده و کنترل را از دست راننده بگیرد.

البته این می تواند ناشی از مشکلات دیگری نیز باشد، مانند تراز ضعیف فرمان که حتی اگر سیستم تعلیق در حالت عالی باشد، روی خودروی شما تاثیر می گذارد. از آنجایی که این علائم بسیار شبیه به هم هستند، به احتمال زیاد نیاز به تشخیص یک مکانیک حرفه ای خواهید داشت.

پرش یا شیرجه خودرو از روی دست اندازها

سیستم تعلیق برای کمک به سواری نرم تر از روی ترک ها، چاله ها و دست اندازها طراحی شده است تا سرنشینان از یک سواری راحت و متعادل لذت ببرید. اگر در جلوبندی خودروی شما مشکلی وجود داشته باشد، ممکن است بیش از حد روی این دست اندازها بپرد.

همچنین ممکن است احساس کنید که دماغه ماشین در هنگام ترمز بیش از حد به جلو می رود. به طور طبیعی، این امر باعث می شود وسیله نقلیه شما برای رانندگی راحت نباشد، همچنین می تواند بر تعادل و مدیریت رانندگی شما نیز تأثیر بگذارد.

یک وسیله نقلیه بی نقص باید در حین عبور از دست اندازها بدون هیچ جهشی به ارتفاع استاندارد خود بازگردد. اگر چنین چیزی رخ نداد و چند بار بالا و پایین پرید، وقت آن است که جلوبندی ماشین را به یک مرکز خدمات معتبر نشان دهید.

متمایل شدن خودرو به یک سمت خاص در هنگام توقف

از دیگر علائم خرابی جلوبندی خودرو می توان به وضعیت ناهموار ماشین در هنگام توقف اشاره کرد. در زمان پارک کردن، انتظار دارید ماشین شما صاف و همسطح قرار بگیرد اما اگر متوجه شدید که در یک گوشه به شدت به سمت یک چرخ متمایل شده، سیستم تعلیق و جلوبندی در آن گوشه احتمالاً خراب شده است. یک راه آسان برای تشخیص این است که به فضای چرخ بین لاستیک و بدنه نگاه کنید. اساساً باید در اطراف خودرو یکسان باشد.

شنیده شدن صدای جیر جیر، تق تق و یا کوبیدن

صداهای مشابهی می توانند از محورهای محرک، میل های محرک، گیربکس و حتی ترمزها ایجاد شوند اما به احتمال زیاد صدای تکراری تق تق، جیر جیر یا صدای کوبیدن که از زیر خودرو می آیند از دلایل خرابی جلوبندی ماشین هستند. رانندگی طولانی مدت با قطعات خراب این بخش، می تواند فشار بیشتری را بر سایر قسمت های سیستم تعلیق وارد کرده و علاوه بر به وجود آوردن خسارت های مالی بیشتر، جان سرنشینان را به خطر بیندازد.

سواری ناخوشایند

گاهی اوقات، تنها چیزی که واقعاً متوجه می شوید این است که وسیله نقلیه شما به راحتی سابق نمی باشد! شاسی، سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو با هم کار می کنند تا شما را از ارتعاشات شدید ایجاد شده در جاده مصون نگه دارند. اگر به طور ناگهانی سواری با ماشین شما ناخوشایند شد و هر ضربه ای را احساس کردید، جلوبندی یکی از اجزایی است که می توانید به خراب بودن آن مشکوک شوید.

پیشنهاد ما به شما:  8 علائم خرابی سنسور اکسیژن + نحوه شستشوی صحیح سنسور

اجزای جلوبندی خودرو

نحوه عیب یابی جلوبندی خودرو

در اینجا مراحل عیب یابی جلوبندی خودرو به طور کامل بررسی شده اند. بنابراین اگر شما هم به تازگی خرید اقساطی خودرو های داخلی با اقساط بلند مدت و یا مدل های خارجی را تجربه کرده اید، بهتر است نگاهی به نکات زیر داشته باشید.

انجام تست پرش

قبل از شروع، تست جلوبندی خودرو را انجام دهید. در حالی که ماشین پارک شده است، آنقدر آن را به سمت بالا و پایین فشار دهید تا بدنه به سمت بالا برود. سپس رها کنید. باید این حرکت در طی دو پرش تثبیت شده و ماشین متوقف شود. اگر این تکان خوردن ها ادامه یابند، فنرها و کمک فنرها احتمالاً نیاز به تعویض دارند.

بررسی میزان سایش لاستیک ها

مطمئن شوید که ماشین روی یک سطح صاف و یکنواخت با ترمز دستی ثابت شده است. آن را با گیره چرخ در اطراف تایرهای عقب محکم کنید. سپس با استفاده از جک دستی یا هیدرولیک جلوی ماشین را بالا ببرید. حال به لاستیک ها نگاه کنید زیرا سایش ناهموار لاستیک می تواند سرنخ های ارزشمندی را در مورد هر گونه مشکلی در جلوبندی خودرو ارائه دهد. الگوهای ساییدگی لاستیک و علل آن را بررسی کنید.

سایش یک طرفه تایر خودرو

دقت به شل بودن چرخ ها

با گرفتن سمت چپ و راست و تلاش برای تکان دادن چرخ ها، لاستیک ها را از نظر شل بودن بررسی کنید. سپس چرخ را از بالا و پایین بگیرید و دوباره سعی کنید آن ها را تکان دهید. چرخ ها باید بی صدا و محکم باشند، بنابراین اگر حرکت یا سر و صدایی پیدا کردید، نشان دهنده فرسودگی میله های یا اتصالات مربوط به این بخش است. برای مشاهده دقیق قطعات، لازم است تایر را باز کنید.

تکان خوردن چرخ خودرو

چک کردن لرزش مفاصل توپی (سیبک ها)

به مفاصل توپی شکل بالا و پایین نگاه کنید تا ببینید آیا خرابی وجود دارد یا خیر. سعی کنید این اتصالات کروی شکل را با میله ای حرکت دهید تا ببینید که آیا می لرزند یا نه. اگر متوجه لرزش و تکان خوردن آن ها شدید، باید بدانید که مقداری خوردگی وجود دارد و وقت تعویض این قطعات فرا رسیده است.

سیبک های خودرو

حرکت دادن میله ها

مجموعه میله را با گرفتن و تکان دادن بررسی کنید تا ببینید آیا حرکت می کنند یا خیر. ممکن است در انتهای داخلی یا بیرونی میله های این بخش مقداری بازی وجود داشته باشد. همچنین لازم است ترک خوردگی و یا پارگی روی کاورها را بررسی کنید.

بررسی نشتی روغن هیدرولیک فرمان

به سیستم مرکزی که شامل قفسه فرمان است، نگاه کنید. اگر نشانه ای از نشتی وجود داشته باشد، این روغن هیدرولیک فرمان خواهد بود که به رنگ نارنجی یا کهربایی است و بوی سوختگی می دهد. بروز این مشکل در اغلب موارد به این معنی است که کل واحد نیاز به تعویض دارد.

در نهایت نگاهی به پایه ها، کمک فنرها و فنرها بیندازید. اگر احساس کردید که این قطعات دچار فرسودگی، شکستگی و یا هر نشانه غیر طبیعی دیگری شده اند، بهتر است آن ها را به صورت جفت تعویض نمایید. اگر این بخش ها از وضعیت اصلی خود خارج شوند، هندلینگ را مختل کرده و خودرو را در توقف های اضطراری ناامن می کنند.

روغن ریزی خودرو

اجزای جلوبندی پراید

پراید، خودروی پرفروش و صاحب نام ایرانی که بسیاری از افراد مالکیت آن را تجربه کرده اند. اگر شما هم این ماشین را برای سواری انتخاب کرده اید، پس بهتر است با اجزای جلوبندی پراید بیشتر آشنا شوید. ما در ادامه به بیان این قطعات پرداخته ایم:

  • کیت کلاچ
  • لنت ترمز
  • جعبه فرمان پراید
  • سیبک فرمان
  • رام
  • گردگیر کمک جلو و عقب
  • سگدست
  • کاسه چرخ
  • کاسه نمد
  • دیسک چرخ
  • بلبرینگ چرخ
  • توپی چرخ پراید
  • دسته موتور
  • لاستیک نری و مادگی سر کمک
  • بوش اکسل
  • لاستیک تعادل
  • لاستیک چاکدار
  • منجید اگزوز
  • ضربه گیر زیر مخزن روغن ترمز
پیشنهاد ما به شما:  خودروهای خارج شده از قرعه کشی + اسامی خودروهای خارج شده ازقرعه کشی

عیب یابی خودرو توسط مکانیک

علائم خرابی جلوبندی پراید

پراید هم مانند دیگر خودروها از طریق نشانه های به خصوصی می تواند خرابی سیستم جلوبندی را به راننده هشدار دهد. از این رو لازم است حال که با اجزای این سیستم آشنا شدید، نگاهی هم به علائم خرابی جلوبندی پراید داشته باشید. این موارد به شرح زیر می باشند:

  • سواری خشک و سفت
  • اختلال در سیستم فرمان
  • آسیب دیدگی سیبک ها
  • ساییدگی لاستیک ها
  • فرسوده شدن بلبرینگ چرخ ها
  • معیوب بودن سیستم تعلیق
  • ساییدگی بوش ها
  • اختلال در سیستم ترمز
  • متوازن نبودن سطح خودرو

چه زمانی برای تعمیر جلوبندی خودرو به مکانیک مراجعه کنیم؟

همانطور که مطالعه کردید ما در این مقاله از سایت کیان خودرو سعی کردیم به یک بررسی کامل و جامع در مورد سیستم جلوبندی خودرو بپردازیم. بنابراین دانستیم که این بخش حیاتی از چه اجزایی تشکیل شده و چه نقشی را در وسیله نقلیه ما ایفا می کند.

همچین به بیان نشانه های خرابی سیستم جلوبندی ماشین پرداختیم از این رو شما به عنوان یک مالک خوب موظف هستید در صورت مشاهده هر یک از این علامت ها در دستگاه خود، در سریع ترین زمان ممکن به یک مکانیکی با سابقه مراجعه نمایید.

در صورت نادیده گرفتن این مشکلات و به تاخیر انداختن مراجعه به تعمیرگاه ممکن است با خسارت های مالی زیادی روبرو شوید. پس خرابی سیستم تعلیق خودرو را کوچک نشمارید.

 

 

سوالات متداول

آیا همه اجزا با سرعت مشابهی ساییده می شوند؟

اگرچه قطعات تعلیق در معرض مسافت پیموده شده یکسانی قرار می گیرند اما برخی از آن ها سریعتر فرسوده می شوند. به عنوان مثال، قطعاتی که بار سنگین تری را تحمل می کنند و یا در معرض ضربه های بیشتری قرار می گیرند، زودتر فرسوده می شوند. از این رو نیاز است در بازه های زمانی کوتاه تری آن ها را تعویض نمایید.

کمک فنرها شامل چه انواعی می باشند؟

کمک فنرها در خودرو تعبیه می شوند تا از شدت ضربات وارد آمده به ماشین کاسته و یک سواری نرم و راحت را برای شما فراهم آورند. این قطعات کاربردی در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند که عبارتند از کمک فنر اهرمی، استاتیکی، گازی، هیدرولیکی و کمک فنر تلسکوپی.

سیستم تعلیق خودرو چه تفاوتی با جلوبندی ماشین دارد؟

سیستم تعلیق در بر دارنده چرخ های جلو و عقب و کمک فنرها می باشد در حالی که جلوبندی ماشین تنها به بخش های ابتدایی ماشین شامل سیستم فرمان و چرخ های جلو اشاره دارد. از آنجا که چرخ های جلو، عامل اصلی هدایت وسیله نقلیه می باشند، باید به اهمیت بیشتر جلوبندی ماشین در مقایسه با سیستم تعلیق اشاره کنیم.

عیب یابی جلوبندی خودرو به چه روش های انجام می شود؟

اولین روش شناسایی مشکلات بر اساس علائم هشدار دهنده خرابی سیستم جلوبندی می باشد. روش دوم بازدید چشمی است که تکنسین های حرفه ای و با تجربه پس از سواری با خودرو و بازدید چشمی، متوجه آن می شوند. اما سومین روش و بهترین راه حل، عیب یابی سیستم جلوبندی خودرو با استفاده از دستگاه های مخصوص این کار است. اگر تاکنون برای دریافت معاینه فنی خودرو به این مراکز مراجعه کرده باشید، احتمالا این دستگاه ها را دیده اید.

بررسی سیستم جلوبندی ماشین هر چند وقت یکبار ضروری است؟

تا زمانی که هیچ یک از علائم گفته شده را در خودروی خود مشاهده نکنید، باید گفت که جای نگرانی وجود ندارد البته لازم است در دوره های 3 ماهه به بررسی و چکاپ سیستم جلوبندی ماشین خود بپردازید. شایان ذکر است که در صورتی که نشانه های خرابی خودرو را زودتر از این زمان احساس کردید، باید سریعا به مکانیکی مراجعه نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند