لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تعویض روغن خودرو

علل روغن سوزی خودرو، و نشانه‌های آن چیست؟ + 6دلیل روغن سوزی ماشین

اگر برای شما سوال شده است که روغن سوزی به چه معناست و عوارض روغن سوزی خودرو چه میباشد، توصیه می شود تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی علت روغن سوزی ماشین، علائم آن، راهکارهای حل این مشکلات و سایر سوالات مربوطه بپردازیم.

آنچه در این مطلب می‌خوانید... نمایش

روغن سوزی ماشین به چه معناست؟

پیش از هر چیز لازم است بدانیم که روغن سوزی ماشین یعنی چی؟ روغن سوزی مربوط به روغن موتور خودرو است. زمانی که سطح این روغن به طور غیر عادی کم می شود، دو اتفاق ممکن است رخ داده باشد؛ یا روغن نشتی داشته و یا در حال سوختن است.

زمانی که این روغن با اگزوز و یا دیگر اجزای داغ داخلی ماشین برخورد کند، دچار سوختگی می شود. بوی بد و خارج شدن دود از اگزوز از شایع ترین نشانه های روغن سوزی خودرو هستند. هر چند که نشانه های هشدار دیگری وجود دارند که در ادامه به بیان آن ها خواهیم پرداخت.

روغن سوزی خودرو یکی از مواردی است که ممکن است در هر ماشینی رخ دهد. البته اگر اقدام به خرید خودرو صفر کیلومتر کرده اید، احتمالا به این زودی ها با این مشکل روبرو نخواهید شد اما در صورت بروز آن، چگونه به رفع روغن سوزی موتور بپردازیم؟ باما همراه باشید.

دلایل روغن سوزی خودرو چیست؟

رایج ترین دلیل روغن سوزی خودرو، ضعیف شدن رینگ ها است. همچنین می تواند ناشی از خرابی واشر های ساق سوپاپ باشد. پس از خرید خودرو اقساطی تحویل فوری داشتن این اطلاعات ضروری است. در اینجا فهرست دقیق تری از شایع ترین دلایل روغن سوزی خودرو آورده شده است:

خروج دود سیاه از اگزوز خودرو

1.نشت روغن خودرو

هنگامی که خودرو آسیب ببیند یا کاسه نمد میل لنگ یا واشر درپوش سوپاپ آسیب دیده یا فرسوده شده باشند، ممکن است روغن نشت کند. با این نقص، هر بار که رانندگی می‌کنید، روغن از بین می رود و شما باید مقدار روغن را بالا ببرید.

خرابی واشرها منجر به نشت روغن خارجی می شود که اگر بعد از پارک کردن، در زیر ماشین شما یک حوضچه روغن ایجاد شود، نشان دهنده بروز این مشکل می باشد. اگر متوجه فرسودگی یکی از واشرها شدید، لازم است فورا آن ها را تعویض کنید. در صورتی که با فروش اقساطی خودرو های داخلی مالک خودرو شده باشید، این کار هزینه ی زیادی ندارد و می توانید از تعمیرهای پرهزینه بعدی خودرو جلوگیری نماید.

2.گرفتگی تهویه میل لنگ

هنگامی که تهویه میل لنگ یا دریچه PCV مسدود می شود، می تواند باعث فشار بیش از حد در داخل میل لنگ شود که روغن را از طریق آب بندی ها از موتور خارج می کند.

برای رفع این مشکل، شیلنگ های تهویه میل لنگ و دریچه PCV را پیدا کنید و مطمئن شوید که هوا آزادانه از موتور خارج می شود. تهویه میل لنگ اغلب دارای چندین لوله است که به موتور می رود، بنابراین مهم است که همه آن ها را بررسی کنید.

پیشنهاد ما به شما:  ترمز دستی چیست؟ + 4 روش رگلاژ ترمز دستی در خودروهای مختلف

3.روغن کیفیت پایین یا نامناسب

استفاده از نوع مناسب روغن برای یک موتور خوب ضروری است. هنگام انتخاب روغن مورد استفاده، مطمئن شوید که توصیه های سازنده را دنبال می کنید. علاوه بر این، نیاز است تا روغن را به طور منظم تعویض کنید. وقتی روغن کهنه و کثیف شود دیگر نمی تواند اجزای فلزی داخل موتور را به خوبی روغن کاری کند. این اصطکاک بیش از حد باعث می شود موتور، روغن بیشتری مصرف کند.

از این رو لازم است روغن موتور را چک کنید. اگر رنگ آن قهوه ای مایل به زرد یا زرد بود، نیاز به تعویض ندارد اما اگر این رنگ به مشکی و یا قهوه ای تیره متمایل بود، پس باید هر چه سریع تر آن را عوض کنید. البته لازم است بدانید خودرو های طرح فروش اقساطی سایپا از جمله پراید حساسیت کمتری نسبت به روغن دارند.

4.رینگ های معیوب

هنگامی که رینگ های پیستون آسیب دیده یا فرسوده می شوند، روغن می تواند به داخل محفظه احتراق داخلی نفوذ کند. این نه تنها منجر به سوختن روغن می شود، بلکه رسوبات کربن نیز می توانند روی سیلندرها و رینگ های پیستون تشکیل شوند.

در صورت بروز این مشکل متوجه خواهید شد که سطح روغن شروع به کاهش می کند. اما تنها راه برای جلوگیری از روغن سوزی ، تعویض رینگ های پیستون است.

5.فشار بالای روغن

با فشار روغن بالا، سیال بیش از حد از موتور عبور می کند. وقتی روغن به داخل سیلندرها وارد می شود، احتمال سوختن آن وجود دارد. برای حل این مشکل، باید بفهمید که چه چیزی باعث فشار بالای روغن شده است. این مشکل ممکن است به دلیل نقص در رایانه مرکزی باشد یا احتمال دارد در آخرین سرویس روغن زیادی اضافه کرده باشید.

6.موتور قدیمی و فرسوده

در طول پنج سال اول عمر یک موتور، هیچ مشکل مهمی نباید پیش بیاید. در این سال های اولیه، روغن نباید بیش از حد مصرف شود و همچنین نباید زیاد نگران سوختن آن باشید.

هنگامی که کارکرد خودرو بالا میرود، واشرها شروع به خراب شدن می کنند. نشتی های کوچک ممکن است شروع شوند و موتور روغن بیشتری مصرف کند.

خروج دود از اگزوز خودرو

علائم روغن سوزی خودرو

روغن سوزی خودرو علائمی دارد که با اطلاع از آن ها می توانید این مشکل را در خودروی خود تشخیص داده و از بروز اتفاق های بدتر و آسیب های جدی تر جلوگیری نمایید. علائم روغن سوزی خودرو به شرح زیر می باشند:

1.کاهش سطح روغن موتور

زمانی که خودرو خاموش است، نشانگر روغن را چک کنید. اگر مرتبا شاهد کاهش این سطح به طور غیرعادی هستید، احتمالا روغن موتور شما نشتی دارد.

2.خارج شدن دود از اگزوز

خروج دود از اگزوز می تواند در رنگ های مختلف باشد که هر یک نشانه خاصی دارند. دود آبی به شما هشدار می دهد که روغن موتور در حال سوختن است.

دود سفید علامتی برای سوختن مایع خنک کننده و یا روغن هیدرولیک موتور ماشین می باشد. در آخر هم ممکن است شاهد خروج دود سیاه از اگزوز خودروی خود باشید که بیان می دارد نسبت مخلوط هوا و سوخت از حالت تعادل خارج شده است.

3.کاهش قدرت موتور خودرو

اگر حساس می کنید از قدرت موتور خودرویتان کاسته شده است و در شتاب گیری توان سابق را ندارد، ممکن است مشکل روغن سوزی پیدا کرده باشید.

4.انتشار بوی سوختگی از موتور

دیگر اتفاق ممکن که می تواند نشانه روغن سوزی خودرو باشد، بوی بد سوختگی از موتور است. البته ممکن است هر کسی قادر به تشخیص این امر نباشد.

باز کردن درپوش سوپاپ های خودرو

عوارض روغن سوزی ماشین

سوختن روغن موتور اتفاقی است که نباید ساده از کنار آن رد شد. روغن سوزی مداوم و عدم توجه به آن می تواند به ماشین آسیب رسانده و مالک خودرو را متحمل هزینه های زیادی کند. از جمله عوارض روغن سوزی ماشین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1.آسیب به قطعات خودرو

روغن موتور وظیفه روانکاری و کاهش اصطکاک بین قطعات را به عهده دارد. از این رو از بین رفتن این روغن می تواند سبب ساییدگی و آسیب به ماشین شود. توصیه میکنیم اگر خودروی خودرو را از خرید اقساطی ایران خودرو با اقساط 36 ماه خریداری نموده اید در صورت بروز این علائم سریع تر به رفع روغن سوزی اقدام کنید زیرا موتور های خودرو های ایران خودرو به شدت به روغن سوزی حساس میباشند.

پیشنهاد ما به شما:  سیستم تعلیق خودرو چیست؟ + اجزاء و انواع سیستم تعلیق

2.افزایش استهلاک خودرو

استفاده و رانندگی با خودرویی که روغن موتور کافی ندارد، سبب فرسوده شدن قطعات داخلی آن می شود. بنابراین می توان گفت در اثر روغن سوزی موتور استهلاک خودرو افزایش یافته و می تواند سبب ایجاد هزینه های اضافی برای مالک شود.

3.کاهش قدرت خودرو

در صورتی که مشکل روغن سوزی در موتور رخ دهد، می تواند سبب کاهش راندمان ماشین شود. در این صورت اتومبیل شما قدرت و توان سابق را نداشته و نمی تواند حداکثر شتاب را برایتان فراهم آورد.

4.افزایش مصرف سوخت

همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، در اثر روغن سوزی، موتور توان خود را از دست می دهد از این رو برای ادامه دادن به حرکت خود نیازمند مصرف سوخت بیشتر می باشد.

5.افزایش آلایندگی

روغن سوزی در موتور سبب خروج گازهای سمی از اگزوز می شود. همچنین بنا به نکته قبل، این اتفاق مصرف سوخت خودرو را به شدت افزایش می دهد. کنار هم قرار گرفتن این موارد در نهایت می تواند افزایش آلایندگی را به دنبال داشته باشد.

روش های موثر در جهت جلوگیری از روغن سوزی خودرو

اگر به دنبال روش های موثر در جهت جلوگیری از روغن سوزی خودرو هستید، می توانید راهکارهای زیر را دنبال کنید:

  • عوض کردن به موقع روغن موتور
  • استفاده از روغن موتور مناسب و با کیفیت
  • چک کردن مداوم سطح روغن موتور
  • تعویض به موقع فیلتر روغن
  • استفاده از مکمل رفع روغن سوزی

افزودن روغن به خودرو

عواقب نادیده گرفتن روغن سوزی

روغن سوزی، مشکلی رایج در خودروها است که می تواند عواقب ناگوار و هزینه های زیادی را به دنبال داشته باشد. در ادامه به برخی از عواقب نادیده گرفتن روغن سوزی اشاره می کنیم:

آسیب به سنسور اکسیژن: سنسور اکسیژن وظیفه دارد تا میزان اکسیژن موجود در اگزوز را اندازه گیری کند. زمانی که روغن می سوزد، دود و ذرات معلق وارد سنسور اکسیژن می شوند و به آن آسیب می رسانند. خرابی سنسور اکسیژن می تواند منجر به افزایش مصرف سوخت و آلایندگی شود.

مسدود شدن کاتالیزور: کاتالیزور، قطعه ای است که در سیستم اگزوز خودرو قرار دارد و وظیفه دارد تا آلاینده های موجود در دود اگزوز را به گازهای غیر سمی تبدیل کند. روغن سوخته می تواند به مرور زمان کاتالیزور را مسدود کند و عملکرد آن را مختل کند. مسدود شدن کاتالیزور می تواند منجر به کاهش قدرت و شتاب موتور، افزایش مصرف سوخت و افزایش آلایندگی شود.

آلودگی هوا: روغن سوخته، حاوی ذرات معلق و گازهای مضری است که می توانند به محیط زیست آسیب برسانند. این ذرات و گازها می توانند باعث بیماری های تنفسی و سایر مشکلات سلامتی شوند.

سایر عواقب:

آسیب به موتور: روغن موتور وظیفه دارد تا قطعات موتور را روانکاری و خنک کند. زمانی که روغن می سوزد، از حجم آن کاسته می شود و موتور به طور کامل روانکاری نمی شود. این امر می تواند منجر به ساییدگی و فرسودگی قطعات موتور و در نهایت آسیب به موتور شود.

افزایش مصرف روغن: زمانی که روغن می سوزد، از حجم آن کاسته می شود و باید به طور مرتب روغن به موتور اضافه کرد. این امر می تواند منجر به افزایش هزینه های نگهداری خودرو شود.

کاهش قدرت و شتاب: روغن سوخته می تواند منجر به تشکیل رسوبات کربنی در موتور شود. این رسوبات می توانند قدرت و شتاب موتور را کاهش دهند.

راهکارهای کمتر رایج برای رفع روغن سوزی

در کنار راهکارهای رایج برای رفع روغن سوزی، راهکارهای دیگری نیز وجود دارند که کمتر رایج هستند. این راهکارها عبارتند از:

استفاده از افزودنی های روغن: برخی از افزودنی های روغن موتور وجود دارند که ادعا می شود می توانند روغن سوزی را کاهش دهند. با این حال، کارایی این افزودنی ها ثابت نشده است و ممکن است به موتور آسیب برسانند.

پیشنهاد ما به شما:  دریچه گاز برقی چیست + علائم خرابی و ریست کردن دریچه گاز برقی

تعویض کاسه نمد سوپاپ: کاسه نمد سوپاپ، قطعه ای است که در سرسیلندر قرار دارد و از نشت روغن به داخل محفظه احتراق جلوگیری می کند. اگر کاسه نمد سوپاپ فرسوده یا آسیب دیده باشد، می تواند منجر به روغن سوزی شود.

بازسازی سرسیلندر: در برخی موارد، ممکن است برای رفع روغن سوزی نیاز به بازسازی سرسیلندر باشد. این کار شامل تراشیدن سرسیلندر، تعویض سوپاپ ها و رینگ ها و سایر قطعات آسیب دیده می شود.

پیشگیری از روغن سوزی

بهترین راه برای جلوگیری از روغن سوزی، پیشگیری از آن است. برای پیشگیری از روغن سوزی می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

از روغن موتور مناسب استفاده کنید: از روغن موتور مناسب با نوع و مدل خودروی خود استفاده کنید.

رانندگی با دور موتور مناسب: از رانندگی با دور موتور بالا یا شتاب گیری ناگهانی خودداری کنید.

سرویس منظم موتور: موتور خودروی خود را به طور منظم سرویس کنید و فیلتر روغن را به طور مرتب تعویض کنید.

روغن سوزی در خودروهای خاص

روغن سوزی می تواند در خودروهای خاص، مانند خودروهای دیزلی و هیبریدی، به دلایل مختلفی رخ دهد.

روغن سوزی در خودروهای دیزلی: روغن سوزی در خودروهای دیزلی به دلیل احتراق ناقص سوخت رخ می دهد. عوامل مختلفی می توانند منجر به احتراق ناقص سوخت در خودروهای دیزلی شوند، از جمله کیفیت پایین سوخت، مشکلات سیستم تزریق سوخت و گرفتگی فیلتر هوا.

روغن سوزی در خودروهای هیبریدی: روغن سوزی در خودروهای هیبریدی به دلیل عدم استفاده مداوم از موتور بنزینی رخ می دهد. زمانی که موتور بنزینی برای مدت

سخن پایانی

همانطور که مطالعه کردید ما در این مقاله به توضیح راجع به روغن سوزی موتور خودرو پرداختیم و دانستیم که چگونه متوجه روغن سوزی خودرو شویم. از این رو امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شده و در آینده بتوانید به راحتی مشکلات خودروی خود را برطرف کرده و از بروز اتفاقات ناگوار و هزینه های گزاف جلوگیری نمایید. در نهایت از همراهی شما سپاسگزاریم.

سوالات متداول

روغن موتور را هر چند هزار کیلومتر عوض کنیم؟

بهترین زمان ممکن برای تعویض روغن موتور هر سه ماه یکبار و یا حدود 5000 کیلومتر می باشد. البته این مورد بستگی به شیوه استفاده از خودرو و نوع آن دارد. ممکن است نیاز باشد شما زودتر و یا دیرتر از زمان گفته شده اقدام به تعویض روغن موتور کنید.

آیا می توان از ترکیب چند روغن موتور استفاده کرد؟

خیر. به هیچ وجه نباید چنین کاری کنید. از آنجا که ممکن است عملکرد و ساختار روغن های مختلف، متفاوت از یکدیگر باشند، بنابراین نباید این روغن ها را با هم ترکیب کرد چرا که می تواند به موتور آسیب برساند.

مقدار مناسب روغن موتور برای خودرو چقدر است؟

این مقدار در خودروهای مختلف، متفاوت است از این رو لازم است پیش از اقدام مقدار مناسب و نوع متناسب با موتور خودروی خود را از دفترچه راهنمای آن مطالعه کنید.

روغن موتور تا چه مدت انقضا دارد؟

تاریخ انقضای روغن موتور بر روی بسیاری از بسته ها ذکر نمی شود. همین امر سبب شده تا بسیاری از این موضوع آگاه نبوده و به اشتباه از روغن تاریخ مصرف گذشته استفاده نمایند. یک روغن موتور استاندارد بسته به نوع بین 2 الی 4 سال انقضا دارد البته این زمان در صورتی است که درب روغن باز نشده باشد. بدیهی است در صورت باز شدن درب آن، این زمان کاهش می یابد.

در چه صورت روغن موتور نیاز به تعویض زود هنگام دارد؟

شیوه رانندگی و نحوه استفاده از خودرو در زمان تعویض روغن موتور بسیار تاثیرگذار است. از جمله دلایلی که سبب تعویض زود هنگام روغن موتور می شوند می توان به رانندگی با سرعت بالا، رانندگی در هوای مرطوب و آلوده یا مسیرهای سربالایی، استارت زدن زیاد در هوای سرد زمستانی، ماندن در مکان های پرترافیک و … اشاره کرد.

منابع:

  • jbtools.com
امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند