لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
دلایل ریپ زدن ماشین چیست؟

دلایل ریپ زدن ماشین چیست؟ + 8 علت ریپ زدن خودرو

داشتن خودرو با مسئولیت های زیادی همراه است. زمانی که برای خرید خودروی شخصی خود اقدام می کنید، مسئولیت زیادی را نیز به عهده می گیرید. منظور ما این است که در کنار لذت رانندگی با ماشین دلخواه خود، هر از چند گاهی با مشکلات تعمیر و نگهداری نیز مواجه می شوید. برای مبارزه با این مسائل، بهترین ایده این است که در مورد مشکلات اساسی خودرو و نقاط ضعف آن، اطلاعات مناسبی به دست آورید.

یکی از این مشکلات مربوط به ریپ زدن خودرو است. از این رو ما در این مقاله قصد داریم به یک بررسی جامع درباره سوال دلایل ریپ زدن ماشین چیست؟ بپردازیم. پس توصیه می کنیم با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که دلایل ریپ زدن ماشین اتومات و یا ماشین معمولی در شرایط مختلف به چه صورت می باشد.

آنچه در این مطلب می‌خوانید... نمایش

منظور از ریپ زدن خودرو چیست؟

شاید شما هم تا کنون این اتفاق را تجربه کرده اید که در هنگام روشن کردن خودرو و یا زمانی که در حال حرکت هستید، ماشین به طور ناگهانی چندین بار تکان های شدید خورده و شما را به جلو پرتاب می کند. به این امر اصطلاحا ریپ زدن خودرو می گویند.

البته ریپ زدن ماشین با نشانه دیگری چون صداهای ناهنجار همراه است. این اتفاق علاوه بر ایجاد یک حس ناخوشایند برای راننده و سرنشینان می تواند به قطعات داخلی وسیله نقلیه شما آسیب برساند از این رو لازم است در صورت بروز این مشکل، سریعا به یک مکانیک متخصص مراجعه نمایید.

بررسی علل ریپ زدن خودرو توسط تعمیر کار

علل ریپ زدن ماشین

همانطور که پیش تر هم اشاره کردیم، ریپ زدن ماشین می تواند در مواقع خاصی چون هنگام روشن کردن خودرو، در حین رانندگی، زمان عبور از سربالایی و … رخ دهد بنابراین بر هر راننده ای واجب است که پس از خرید خودرو با کیفیت با علت اصلی ریپ زدن ماشین در حالت های مختلف آشنا شود. از این رو ما در ادامه به بیان این موارد پرداخته ایم.

البته باید یادآور شد که علت ریپ زدن ماشین در دور موتور پایین می تواند به دلیل نداشتن سوخت کافی باشد بنابراین این اتفاق امری طبیعی است اما اگر از پر بودن باک خود اطمینان خاطر دارید اما باز هم ماشین شما دچار چنین مشکلی شده است، پس مطالب زیر را با دقت مطالعه نمایید تا با بررسی زودهنگام، از خسارات و هزینه های بیشتر جلوگیری کنید.

اگر متوجه شدید که هنگام شتاب گیری، ماشین تان تکان می خورد، این موضوعی است که نباید نادیده بگیرید. تکان خوردن خودرو اغلب نشانه این است که اگر به این موضوع رسیدگی نکنید، خودروی شما با مشکلات دیگری روبرو خواهد شد. دلایل ریپ زدن خودرو به شرح زیر هستند:

1-انژکتورهای سوخت کثیف

انژکتورهای سوخت کثیف یکی از رایج ترین دلایل ریپ زدن خودرو هنگام شتاب گیری هستند. انژکتور کثیف منجر به از دست دادن قدرت موتور ماشین شما می شود به ویژه زمانی که می خواهید با سرعت ثابت رانندگی کنید یا شتاب بگیرید.

پیشنهاد ما به شما:  درباره سقف پانوراما چه می دانید؟

از این رو می توان یکی از دلایل اصلی ریپ زدن ماشین در سرعت بالا را، کثیف بودن انژکتورها دانست. بنابراین اگر پس از فروش اقساطی خودرو خارجی از عملکرد موتور و شتاب گیری آن ها راضی نبودید، بهتر است نگاهی به وضعیت انژکتورهای آن داشته باشید.

مقایسه ی انژکتور کثیف با تمیز

2-انسداد هواکش خودرو

اگر ماشین خود را به صورت صفر کیلومتر و از طریق طرح خرید اقساطی محصولات ایران خودرو تهیه کرده باشید، می توانید از صحت کارکرد آن اطمینان خاطر داشته باشید اما اگر ماشین شما دست دوم می باشد، ممکن است انسدادی وجود داشته باشد که مانع از دریافت سوخت مورد نیاز خودرو برای شتاب گیری شود.

هوا با سوخت مخلوط می شود و ترکیبی ایجاد می کند که به موتور شما نیرو می بخشد. اگر چیزی در شیوه صحیح انجام این عملکرد اختلال ایجاد کند، ممکن است خودروی شما برای شتاب گرفتن دچار مشکل شود.

خرابی ماشین

3-شمع های فرسوده یا کثیف

شمع های خودرو پس از مدت زمان مشخصی فرسوده می شوند. اگر چنین اتفاقی رخ داده باشد و شما بدون توجه به آن به رانندگی خود ادامه دهید، ممکن است این شمع های فرسوده نتوانند سوخت را با سرعت کافی مشتعل کنند. این می تواند باعث شود که ماشین شما به سرعت، شتاب نگیرد. خوشبختانه تعمیر و تعویض شمع ها گران نیست.

مقایسه ی شمع کثیف با شمع تمیز

4-فیلتر هوای کثیف

فیلتر هوا نقش مهمی در دور نگه داشتن آلاینده ها از موتور شما دارد. با این حال، با گذشت زمان، این آلاینده ها می توانند جمع شده و باعث شوند که خودرو شما به درستی شتاب نگیرد. بنابراین لازم است پس از خرید ماشین قسطی و یا نقدی، در بازه های زمانی مشخص نسبت به تعویض این فیلتر و یا تمیز کردن آن اقدام نمایید.

از این رو لازم است پس از فروش اقساطی سایپا و یا دیگر شرکت های خودروسازی، در بازه های زمانی مشخص نسبت به بررسی قطعات داخلی ماشین اقدام نمایید.

مقایسه ی فیلتر هوای تمیز و کثیف

5-سیلندرهای آسیب دیده

اگر سیلندرهای موتور شما آسیب ببیند، این امر بر توانایی موتور برای درست کار کردن تاثیر می گذارد و منجر به خاموش شدن موتور می شود. این موضوع نه تنها به عنوان دیگر علائم ریپ زدن خودرو شناخته می شود، بلکه می تواند به سرعت به موتور شما آسیب برساند. بنابراین بهتر است هر چه زودتر با مکانیک خودروی خود تماس بگیرید.

سیلندر آسیب دیده

6-مبدل های کاتالیزوری مسدود شده

مبدل کاتالیزوری شما ممکن است دچار انسداد شده باشد. مخلوط هوا و سوخت که از مبدل کاتالیزوری عبور می کنند، می توانند بیش از حد غنی شده و در نهایت منجر به انسداد شوند. این اتفاق اغلب منجر به ریپ زدن ماشین هنگام گاز دادن می شود. برای رفع این مشکل ممکن است بتوانید آن را با یک پاک کننده مبدل کاتالیزوری خوب پاک کنید. در غیر این صورت، به کمک مکانیک نیاز خواهید داشت.

مبدل کاتالیزور پر شده در مقابل مبدل کاتالیزور نو

7-لوله های آسیب دیده بنزین

در پاسخی دیگر به سوال دلایل ریپ زدن ماشین چیست؟ باید به خطوط بنزین آسیب دیده اشاره کنیم. بنزین از طریق خطوط در سراسر موتور شما جریان دارد. با این حال، اگر مشکلی در این خط وجود داشته باشد، می تواند باعث از دست دادن نیروی خودرو شما شود که در نهایت با ریپ زدن ماشین به شما هشدار می دهد.

حتی در موارد شدید، خرابی خط سوخت ممکن است باعث آتش گرفتن موتور شود. بنابراین باید خط سوخت را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ نشتی وجود ندارد. البته فروش اقساطی خودرو داخلی صفر کیلومتر تا مدت ها خیال شما را از بابت چنین آسیبی راحت می کند.

8-کاربراتورهای معیوب در خودرو های قدیمی

کاربراتور مسئول کنترل مقدار سوخت و هوا با هم قبل از ورود به موتور است. هنگامی که کاربراتور آسیب می بیند، این امر نه تنها باعث تکان خوردن خودرو و به عبارتی ریپ زدن ماشین در هنگام شتاب گیری می شود، بلکه به طور کلی عملکرد ضعیف موتور را به دنبال دارد.

کاربراتور خودرو

دلایل ریپ زدن ماشین در شرایط مختلف

ریپ زدن ماشین تنها محدود به شرایط خاصی نمی باشد. بنابراین ممکن است در هر زمانی از روز و در هر شرایطی آن را تجربه کنید که هر کدام می تواند به عنوان هشدار برای خرابی بخش خاصی از خودرو عمل کند. در ادامه با مشکل ریپ زدن خودرو در موقعیت های مختلف آشنا خواهیم شد.

پیشنهاد ما به شما:  کروز کنترل چیست؟ + 5 نکته درباره کروز کنترل

ریپ زدن ماشین هنگام روشن شدن

اگر هنگام روشن کردن خودرو متوجه شدید که وسیله نقلیه دوست داشتنی شما در حالت طبیعی قرار ندارد و ریپ می زند، لازم است به یک مکانیک مراجعه کنید. ریپ زدن ماشین هنگام روشن شدن می تواند هشداری برای خراب بودن بخش هایی از موتور باشد. خرابی میل سوپاپ و سیلندرها از جمله این بخش ها هستند.

علت ریپ زدن ماشین در سربالایی

اگر ماشین شما هم دچار مشکل شده باشد، ممکن است تجربه این را داشته باشید که خودرو در سربالایی ریپ بزند. این امر می تواند وابسته به چندین عامل مختلف باشد که در ادامه به بیان آن ها می پردازیم.

  • گرفتگی سیستم انتقال بنزین
  • نرسیدن بنزین کافی به موتور
  • زیاد بودن فشار کمپرس

این موارد اصلی ترین علت ریپ زدن ماشین در سربالایی هستند. البته لازم به ذکر است که ممکن است وسیله نقلیه شما به دلایلی غیر از موارد فوق دچار مشکل شود بنابراین در این صورت نیاز است برای پیدا کردن این مسئله به مکانیک مراجعه کنید.

علت ریپ زدن ماشین اول صبح

اما دیگر مشکلی که ممکن است بسیاری از مالکان خودرو آن را تجربه کرده باشند، ریپ زدن ماشین اول صبح است. اصلی ترین دلیل این اتفاق را هم می توان خرابی سیستم برق خودرو دانست.

این سیستم شامل قطعات حیاتی شمع، وایر و کوئل می شود که اختلال در هر یک از آن ها می تواند برای شما مشکل ساز شود. از آنجا که نیاز است شمع های خودرو را هر 20 هزار کیلومتر تعویض کنید، بهتر است در صورت مشاهده ریپ زدن ماشین در اول صبح، حتما زمان تعویض این قطعه را بررسی نمایید.

ریپ زدن ماشین در حالت درجا

اتفاق ناخوشایند دیگری که ممکن است آن را تجربه کرده باشید، ریپ زدن ماشین در حالت درجا است. اصلی ترین دلیلی که می تواند این مشکل را برای شما به وجود آورد، وجود رطوبت در درپوش دلکو است. اگر پس از بررسی های لازم متوجه شدید که چنین مشکلی سبب ریپ زدن ماشین شما نشده است، بهتر است به وجود مشکلات زیر شک کنید:

  • خرابی کوئل
  • معیوب بودن تسمه تایم
  • فرسوده بودن فیلتر سوخت

علت ریپ زدن ماشین در دنده 1

همانطور که تا به اینجا مطالعه کردید، ریپ زدن یکی از مشکلات اساسی خودرو است که ممکن است بسیاری از رانندگان آن را تجربه کرده باشند. اما باید بدانید که این اتفاق تنها مختص سرعت بالا نیست بلکه ممکن است حتی در دنده یک هم ماشین شما ریپ بزند. این اتفاق می تواند چندین علت مختلف داشته باشد که عبارتند از:

  • اختلال در سیستم برق از جمله شمع، وایر و کوئل
  • نشتی روغن و آب به دلیل خرابی واشر سر سیلندر
  • معیوب بودن سنسور فشار هوا و اکسیژن
  • نشتی در لوله های مکش

علت ریپ زدن ماشین کاربراتوری

ماشین های کاربراتوری سیستم متفاوتی از دیگر خودروها دارند به همین دلیل می توان گفت که علت ریپ زدن ماشین کاربراتوری می تواند متفاوت از سایرین باشد. در ادامه به بیان برخی از علت های مشکل ریپ زدن در خودروهای کاربراتوری پرداخته ایم:

  • معیوب بودن کاربراتور
  • اختلال در سیستم احتراق
  • خراب بودن پمپ سوخت
  • مشکل در سیستم کامپیوتر خودرو
  • خرابی سوپاپ ماشین

رانندگی با خوودرو

علت ریپ زدن ماشین در حالت بنزین

اگر از خودروی دو گانه سوز استفاده می کنید، ممکن است زمانی که آن را روی حالت بنزین می گذارید، با مشکل ریپ زدن مواجه شوید. این مسئله را می توان به هر یک از نقص های زیر نسبت داد:

  • خراب بودن پمپ بنزین و یا رگلاتور فشار بنزین
  • اشکال در سوزن های انژکتور و یا سیم کشی آن ها
  • معیوب بودن صافی بنزین
  • اختلال در سیستم الکترونیکی ECU
پیشنهاد ما به شما:  بهترین زمان تعویض تسمه تایم در خودروهای مختلف

علت ریپ زدن پراید

پراید، خودروی پرفروش ایرانی که بسیاری از مردم سواری با آن را تجربه کرده اند. این ماشین همانند دیگر خودروها ممکن است تحت تاثیر عواملی مختلفی، ریپ زده و سبب احساس ناخشنودی برای راننده شود. در ادامه به بیان علت ریپ زدن پراید در مدل های مختلف و شرایط گوناگون پرداخته ایم.

علت ریپ زدن ماشین پراید در دنده 2 را می توان به عواملی چون خرابی و یا شکستگی سر سیلندر، آسیب دیدگی وایرها، اختلال در عملکرد شمع ها و معیوب بودن کوئل نسبت داد.

در آخر هم باید اشاره ای به علت ریپ زدن ماشین پراید یورو 4 داشته باشیم که می تواند به دلیل هر یک از موارد فوق باشد. البته تنها نکته حائز اهمیت در این بخش این است که اگر با بررسی قسمت هایی که گفته شد، باز هم مشکل شما برطرف نشد، لازم است تا با انجام ریمپ خودرو، مانند گذشته از سواری با وسیله نقلیه خود لذت ببرید.

علت ریپ زدن ماشین پراید انژکتور تک سوز

علت ریپ زدن و زمان این اتفاق در پراید انژکتوری می تواند متفاوت باشد. اگر خودروی شما مدتی است که ریپ می زند و این اتفاق ممکن است در هر شرایطی رخ دهد، پس باید کوئل، شمع ها، وایرها و سوزن های انژکتور را چک کنید.

اما اگر این اتفاق تنها در اول صبح رخ می دهد، باید وضعیت سرسیلندر، صافی بنزین و شمع ها را بررسی نمایید. زیرا ممکن است این مشکل در اثر سوراخ بودن پمپ بنزین و یا خراب بودن سوزن های انژکتور رخ داده باشد. بنابراین مشکل هرچه که باشد باید سریعا به مکانیک مراجعه کنید زیرا تنها در این صورت می توانید از بروز هزینه های اضافی جلوگیری نمایید.

در صورت مواجه شدن با مشکل ریپ زدن خودرو چکار کنیم؟

همانطور که مطالعه کردید ما در این مقاله سعی کردیم به سوال دلایل ریپ زدن ماشین چیست؟ پاسخی جامع داده و علت بروز این مشکل در شرایط مختلف را بررسی کنیم. بنابراین آگاهی از این مطالب می تواند به شما کمک شایانی کند البته توجه داشته باشید که ریپ زدن خودرو مشکلی نیست که بتوان ساده از کنار آن رد شده و یا خودتان آن را برطرف کنید. از این رو لازم است در صورت مواجه شدن با این مسئله هر چه سریع تر به یک مکانیک با تجربه مراجعه نمایید.

 

 

سوالات متداول

علت ریپ زدن خودرو هنگام روشن کردن کولر چیست؟

زمانی که کولر خودروی خود را روشن می کنید، اندکی از قدرت موتور کاسته می شود بنابراین طبیعی است که ماشین مانند قبل کار نکند اما نوسان در کارکرد کمپرسور می تواند سبب ریپ زدن خودرو در این شرایط شود.

آیا ممکن است خودروی صفر کیلومتر با مشکل ریپ زدن مواجه شود؟

بله البته این اتفاق بسیار نادر است. از آنجا که این مشکل مربوط به ایراد در پمپ، فیلتر، رگلاتور، شمع های فرسوده و … است، در صورت ریپ زدن ماشین صفر کیلومتر نمی توان به این مورد مشکوک شد اما در صورتی که این مشکل در خودروی شما وجود داشت، باید سریعا به نمایندگی ماشین مراجعه کنید.

برای جلوگیری از ریپ زدن خودرو چه باید کرد؟

اولین اقدام، انجام چکاپ های دوره ای از خودرو است. سپس تعویض به موقع شمع ها، فیلترهای روغن و هوا و بررسی دیگر قطعات حیاتی خودرو، از اقدامات اساسی است.

علائم خرابی شمع خودرو چیست؟

شمع خودرو یکی از حیاتی ترین قطعات در سیستم برق رسانی خودرو است که خرابی آن می تواند مشکلات متعددی برای ماشین از جمله ریپ زدن آن به وجود آورد. کاهش قدرت خودرو، بالا رفتن مصرف سوخت، انتشار صداهای غیرطبیعی، لرزش خودرو و عدم احتراق صحیح در موتور از اصلی ترین نشانه های خرابی شمع هستند.

دلکو چیست؟

دلکو یا تقسیم گر وظیفه توزیع برق بین شمع ها را به عهده دارد. برق تولید شده در باتری باید به طور یکسان در شمع ها توزیع شود که این کار را دلکو خودرو انجام می دهد.

4.1/5 - (56 امتیاز)

یک پاسخ

  1. سلام مرسی بابت اطلاعات مفیدومختصرتون.من ده روزپیش.یک تیباپلاس مدل۹۹خریدم.اگزوزش مثل ماشین مسابقه ای قارقارمیکرد.خودم کارداشتم به داداشم گفتم ببره تعمیرگاه اگزوز.متاسفانه کارای فنی اصلانمیدونه چیه خلاصه نمیدونم اون اوستای اگزوزساز.چکارکرده که صدای اگزوزوموتورخیلی غیرطبیعی شده.شتاب ونفس ماشین کاملابرعکس بسته شده.خط درمیون صداهای عجیب غریب ازموتوردرمیادهمراه بایکخورده لرزش.مخصوصاوقتی کولرروشن میکنم.ببخشیدطولانی شد.ممنون میشم راهنمایی کنیدیانظرتونوبگید.باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند