لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
سنسور باران چیست

سنسور باران چیست و چگونه کار می کند؟

سنسور باران یک سیستم کمک راننده است که با فعال کردن خودکار برف پاک کن هنگام بارندگی و در نتیجه بهبود چشمگیر ایمنی و راحتی راننده، فشار را از او بر می دارد. استفاده از این آپشن از اواسط دهه 1990 میلادی آغاز شد و از آن زمان تا کنون به عنوان یکی از ویژگی های دائمی وسایل نقلیه مدرن شناخته می شود.

اما سنسور باران خودرو چگونه کار می کند؟ شامل چه انواعی می باشد؟ سنسور باران در کدام قسمت از خودرو نصب می شود و دیگر سوالاتی که ممکن است برای شما ایجاد شود. اگر شما هم به دنبال یافتن پاسخ این سوالات هستید و می خواهید با سنسور باران و عملکرد آن بیشتر آشنا شوید، تا انتها با ما همراه باشید.

سنسور باران چیست؟

سنسور باران یک سیستم کمک راننده پیشرفته است که آب را روی شیشه جلوی خودرو تشخیص می دهد و به طور خودکار اقدامات برنامه ریزی شده را آغاز می کند. عملکرد اصلی این سیستم فعال کردن برف پاک کن ها در باران است. اما اقدامات دیگری نیز مانند بستن شیشه ها و سانروف خودرو نیز ممکن است صورت گیرد.

از این رو فروش اقساطی خودرو خارجی با آپشن سنسور باران توانسته در بین خریداران بسیار پرطرفدار شود.

نحوه عملکرد سنسور باران

سنسور باران چگونه کار می کند؟

سنسور باران خودرو در پشت شیشه جلو و نزدیک آینه عقب قرار دارد. متشکل از LED هایی است که نور مادون قرمز را با زاویه 45 درجه به شیشه جلو می تاباند. نحوه کار سنسور باران به این صورت است که وقتی شیشه جلو خشک می شود، تمام این نور منعکس می شود. هر چه قطرات آب روی شیشه جلو بیشتر باشد، نور کمتری دریافت می شود. این اطلاعات به یک واحد کنترل الکترونیکی ارسال شده که برف پاک کن ها را روشن می کند و سرعت آن ها را بر اساس شدت باران تنظیم می نماید.

پیشنهاد ما به شما:  بررسی و مقایسه برلیانس H330 و H320 بصورت کامل

از آنجا که هدف سنسورهای باران، رانندگی ایمن تر و راحت تر در شرایط مرطوب است، عده زیادی در صدد خرید اقساطی خودرو داخلی با سنسور باران هستند. از این رو دیگر راننده مجبور نیست برای روشن کردن برف پاک کن ها یا بستن شیشه ها تمرکز خود را از جاده بردارد.

از آنجایی که سیستم خودکار می تواند سریع تر از یک انسان واکنش نشان دهد، به ویژه در موقعیت هایی که راننده ممکن است دچار حواس پرتی شود، مانند هنگام وقوع رعد و برق، بسیار مهم است.

با توجه به قابلیت این آپشن، آیا شما هم مشتاق ثبت نام در طرح فروش اقساطی ایران خودرو مجهز به سنسور باران هستید!

انواع سنسور باران

انواع مختلفی از سنسورهای باران وجود دارد بنابراین اگر قصد شرکت در طرح فروش ماشین قسطی مجهز به آپشن سنسور باران را دارید، بهتر است از نوع آن آگاهی یابید. ما در ادامه این محتوا قصد داریم به بررسی انواع سنسور باران بپردازیم پس همچنان با ما همراه باشید:

سنسورهای اولتراسونیک

اساس کار سنسور باران از نوع اولتراسونیک، امواج فراصوت می باشد که این امواج در محدوده شنوایی انسان قرار ندارند. این نوع سنسور، امواج برخورد کرده با شیشه اتومبیل را دریافت کرده و بر اساس میزان امواج دریافتی، دستور لازمه را اتخاذ می کند.

به عبارتی اگر شیشه خشک باشد، امواج برخورد کرده به شیشه توسط سنسور جذب می شوند اما اگر شیشه خیس باشد، امواج شکل منشور گونه پیدا کرده و در فضا پخش می شوند. این امر سبب می شود تا میزان امواج دریافتی توسط سنسور کاهش پیدا کند. اگر این میزان کاهش به حد مشخصی برسد، سنسور فعال شده و برف پاک کن روشن می شود.

پیشنهاد ما به شما:  صافکاری PDR چیست؟ مراحل انجام صافکاری پی دی آر

سنسورهای اینفرارد

نوع دیگر سنسور باران(Rain Sensor) که با امواج فروسرخ کار می کند، اینفرارد نام دارد. اگر به دنبال شرکت در طرح فروش خودرو با قیمت مناسب و البته یک مدل مجهز به سنسور باران اینفرارد هستید، باید بدانید که در این نوع تعدادی لامپ وجود دارد که با زاویه ای خاص (غالبا 45 درجه) به شیشه خودرو تابانده می شوند.

در صورتی که شیشه خشک باشد، شدت نور بازتابی مقدار اندکی از شدت نور تابیده شده کمتر است که این میزان در الگوریتم سنسور تعریف شده است. اما چنانچه شیشه خیس باشد، نور بازتابی دچار شکست شده و شدت نور را به اندازه قابل توجهی کاهش می دهد. در نهایت این امر سبب فعال شدن برف پاک کن ها می شود.

انواع سنسور باران

نکاتی مهم در خصوص سنسور باران

حال که با نحوه عملکرد سنسور باران آشنا شدیم، لازم است مروروی بر نکاتی مهم در خصوص سنسور باران و شیوه نگهداری از آن داشته باشیم. بنابراین اگر تمایلی به طرح فروش اقساطی سایپا ندارید و خرید یک خودروی خارجی مجهز به سنسور باران را ترجیح می دهید، این نکات را رعایت نمایید:

  • از آنجا که در صورت تشخیص رطوبت، این سنسور فعال می شود، لازم است در زمان هایی چون هنگام شستشوی خودرو، آن را غیر فعال کنید.
  • ضروری است در زمان تعویض شیشه جلوی خودرو این نکته را به تعمیرکار هشدار دهید.
  • حتما در فصول پر بارش سال از صحت عملکرد این سنسور اطمینان یابید.
  • در آخر لازم به ذکر است که در زمان خاموش بودن وسیله نقلیه و یا باز سوییچ، به منظور جلوگیری از تخلیه باتری این سنسور غیرفعال می شود.
پیشنهاد ما به شما:  خودروهای خارج شده از قرعه کشی + اسامی خودروهای خارج شده ازقرعه کشی

 

 

سوالات متداول

آیا امکان نصب سنسور باران بر روی یک خودروی قدیمی وجود دارد؟

بله. از آنجا که بسیاری از خودروهای قدیمی فاقد آپشن سنسور باران هستند، شما عزیزان در صورت تمایل می توانید این سنسور را بر روی وسیله نقلیه خود نصب کنید. کافیست به یک تعمیرگاه تخصصی مراجعه نمایید.

سنسور باران در کدام قسمت خودرو قرار دارد؟

سنسور باران غالبا در پشت شیشه جلو و بر روی قسمت جلویی داشبورد قرار دارد. اطراف آن توسط یک پوشش سیاه محافظت می شود و تنها یک بخش کوچک از آن برای تشخیص رطوبت و باران بدون پوشش باقی می ماند.

نحوه تعویض شیشه جلو مجهز به سنسور باران به چه صورت است؟

اگر قصد تعویض شیشه خودروی خود را دارید و ماشین شما به سنسور باران مجهز می باشد، باید در هنگام تعویض حتما این نکته را به تعمیرکار یادآوری کنید. به خاطر داشته باشید که تعویض شیشه مجهز به آپشن سنسور باران هزینه بیشتری در مقایسه با شیشه های معمولی دارد.

مزایای سنسور باران چیست؟

امکان نصب سنسور باران بر روی خودروهای قدیمی وجود دارد، هزینه نصب آن ها مناسب است، به افزایش ایمنی خودرو و تمرکز راننده کمک می کند و به راحتی قابل تعویض هستند.

معایب سنسور باران چیست؟

در مقایسه با برف پاک کن های معمولی، هزینه تعمیر و نگهداری آن ها بیشتر است، به دلیل عدم نیاز به تنظیمات راننده، ممکن است گاهی عملکرد آن ها با اختلال روبرو شود و در صورت نیاز به تعویض شیشه جلو خودرو، این تعویض زمانبرتر و دشوارتر است.

1.9/5 - (22 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند