لوگوی کیان خودرو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
رانندگی با ماشین اتومات چگونه است؟

شیوه رانندگی با ماشین اتومات به چه صورت است؟

تا چندین سال پیش، خودروهای اتوماتیک نادر بودند و کمتر کسی مهارت کافی برای رانندگی با این مدل اتومبیل ها را داشت اما اکنون و به لطف محاسن این نوع گیربکس، شاهد رونق آن ها در بازار خودروسازی هستیم.

رانندگی با ماشین اتوماتیک نه تنها راحت تر است، بلکه غالبا به دلیل مصرف سوخت بهینه تر و هزینه نگهداری کمتر، این مدل خودروها با استقبال گسترده ای روبرو شده اند.

با این حال، اگر قبلاً تجربه رانندگی با دنده اتوماتیک را نداشته اید، مطمئنا با نشستن پشت فرمان این مدل خودروها گیج خواهید شد. نبود پدال کلاچ و مجموعه ای از گزینه های ارائه شده توسط این نسخه از ماشین ها عامل سردرگمی شما خواهند بود.

بنابراین در این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه رانندگی صحیح با خودرو اتوماتیک و حالت دستی در گیربکس های اتوماتیک را به شما آموزش دهیم.

اهرم دنده در خودروی اتوماتیک

با ثبت نام در طرح فروش اقساطی محصولات کرمان موتور و خرید یکی از خودروهای اتوماتیک این برند و یا دیگر شرکت های خودروسازی خواهید دید که اهرم دنده شباهتی به دنده خودروهای معمولی ندارد. بر روی اهرم دنده یک خودروی مجهز به گیربکس اتومات، حروف انگلیسی P، R، N و D حک شده است که در ادامه با کارکرد هر یک آشنا خواهیم شد.

پارک (P): این حالت از دنده تنها زمانی استفاده می شود که خودرو را پارک کرده و قصد خروج از آن را دارید. این گیربکس را قفل کرده و از حرکت آن جلوگیری می کند. البته توجه داشته باشید که حتما ترمز دستی را نیز فعال کنید.

دنده معکوس (R): همانطور که از نام این دنده پیداست، مانند دنده عقب در یک خودروی دنده دستی عمل می کند و زمانی که می خواهید به عقب برانید باید انتخاب شود.

خنثی (N): این حالت مانند خلاص کردن ماشین در دنده دستی عمل می کند. هنگام رانندگی با دنده اتوماتیک در ترافیک، حالت خنثی بیشترین استفاده را دارد. به عبارتی حالت N برای توقف چند ثانیه ای پشت چراغ قرمز یا توقف کوتاه مدت استفاده می شود. علاوه بر این، می توان از ترمز دستی نیز برای توقف کامل خودرو بهره برد.

درایو (D): حالت Drive برای حرکت در مسیر رو به جلو کاربرد دارد. این حالت، تعویض دنده اتوماتیک در حال حرکت را مهیا می سازد. به عبارت دیگر اگر به اندازه کافی سریع حرکت کنید، ماشین به طور خودکار خود وضعیت دنده را تغییر می دهد.

بنابراین اگر به تازگی از طریق طرح فروش اقساطی خودرو داخلی و یا خارجی مالک یک وسیله نقلیه اتوماتیک شده اید، مراقب باشید تا بسته به وضعیت خودرو، دنده را در بهترین حالت ممکن قرار دهید.

پیشنهاد ما به شما:  آموزش گام به گام تعویض روغن گیربکس اتوماتیک

نحوه رانندگی با ماشین اتومات

چگونه یک ماشین اتوماتیک را روشن کنیم؟

اگرچه معمولاً روش رانندگی با خودرو اتوماتیک بسیار آسان است، اما ممکن است برای اولین بار هنگام استارت و یا توقف خودرو دچار سردرگمی شوید. بنابراین این سوال مطرح می شود که چگونه با خودرو اتوماتیک رانندگی کنیم؟ ما در این قسمت از اموزش رانندگی با ماشین اتومات می خواهیم به این سوال شما پاسخ دهیم.

  • زمانی که سوار یک ماشین مجهز به گیربکس اتوماتیک می شوید، باید در حالت P رها شده باشد.
  • اکنون پای راست خود را روی پدال سمت چپ که ترمز است بگذارید و فشار دهید.
  • با چرخاندن کلید یا فشار دادن دکمه استارت خودرو را روشن کنید.
  • در حالی که پایتان هنوز روی ترمز است، اهرم دنده را روی حالت D تنظیم کنید. (اگر می خواهید به عقب حرکت کنید، لازم است دنده را روی حالت R قرار دهید).
  • پای خود را از روی ترمز بردارید. اکنون وسیله نقلیه شما به سمت جلو حرکت خواهد کرد.
  • حال پای راست خود را به آرامی روی پدال سمت راست یا گاز فشار دهید تا به سرعت دلخواه برسید.
  • پس از حرکت، گیربکس به طور اتوماتیک دنده مناسب را بسته به سرعت شما انتخاب می کند.
  • به همین راحتی توانستید با یک خودروی اتوماتیک حرکت کنید و ماشین خود تمام کارهای سخت را برای شما انجام داد. بنابراین اگر با توجه به آنچه که تاکنون گفتیم شما هم علاقمند به سواری با یک ماشین اتوماتیک شده اید، پیشنهاد می کنیم فرصت شرکت در طرح فروش اقساطی محصولات کیا را از دست ندهید.

چگونه خودروی اتوماتیک را متوقف کنیم؟

اما حال که با طریقه حرکت با یک مدل اتوماتیک آشنا شدیم، لازم است تا مروری هم بر نحوه توقف این خودروها داشته باشیم. برای این کار لازم است مطابق مراحل زیر عمل کنید. البته توجه داشته باشید که با کاهش سرعت، گیربکس اتوماتیک به طور خودکار دنده را پایین می آورد.

  • وقتی سفر خود را تمام کردید، پدال ترمز را فشار دهید تا ماشین متوقف شود.
  • در حالت ثابت، پای خود را روی ترمز نگه دارید و اهرم را روی وضعیت P قرار دهید.
  • اکنون ترمز دستی را فعال نمایید.
  • حال تنها کافیست خودرو را خاموش نموده و آن را ترک کنید.

اصول رانندگی با خودرو اتوماتیک

انواع گیربکس های اتوماتیک

اگرچه هر خودرویی که بدون نیاز به استفاده از پدال کلاچ به طور خودکار دنده را عوض کند، عموماً اتوماتیک نامیده می شود اما در واقع انواع مختلفی از گیربکس های اتوماتیک وجود دارند. بنابراین هنگام خرید خودرو با کیفیت لازم است تا به نوع گیربکس آن هم توجه داشته باشید.

گیربکس های اتوماتیک معمولی

این مدل از گیربکس ها از یک مبدل گشتاور برای انجام کار کلاچ استفاده می کنند و نسبت به سایر گیربکس های اتوماتیک مصرف سوخت بهینه تری دارند. البته لازم به ذکر است که در مقایسه با گیربکس های دستی، سوخت بیشتری مصرف می کنند.

با ثبت نام در طرح فروش اقساطی بهمن موتور می توانید مالکیت یکی از خودروهای این مدل را تجربه کنید.

گیربکس های متغیر پیوسته (CVT)

CVT ها در خودروهای هیبریدی مانند تویوتا پریوس محبوب هستند. طرز صحیح رانندگی با خودروهای اتوماتیک cvt علاوه بر کارآمدی بیشتر و قابلیت اطمینان بالاتر، رانندگی نرم تری را نیز به شما هدیه می دهد.

البته به عنوان بزرگ ترین نقطه ضعف این مدل گیربکس می توان به شتاب آهسته تر آن ها نسبت به سایر گیربکس های اتوماتیک اشاره کرد که در صورت تلاش برای حرکت سریع تر، صدای موتور شما را آزار خواهد داد.

پیشنهاد ما به شما:  لیسه گیری خودرو چیست و چگونه انجام می شود؟

گیربکس اتوماتیک دوکلاچه (DCT)

این نوع گیربکس ها مشابه گیربکس های اتوماتیک معمولی هستند با این تفاوت که دو کلاچ به طور خودکار و همزمان در آن ها کار کرده و جایگزین مبدل گشتاور می شود. آن ها دنده های متناوب را به ترتیب آماده می کنند، به این معنی که دنده بعدی آماده است و امکان تعویض دنده در سریع ترین زمان ممکن را فراهم می سازد.

اگر شما هم به دنبال سواری با یک مدل مجهز به گیربکس DCT هستید، طرح فروش اقساطی محصولات هیوندای می تواند شما را به خواسته تان برساند چرا که برخی از خودروهای این برند مجهز به گیربکس دوکلاچه هستند.

گیربکس های نیمه خودکار (AMT)

این ها مانند گذشته محبوب نیستند اما همچنان در خودروهای ارزان تری استفاده می شوند. این مدل گیربکس مانند گیربکس معمولی عمل می کند در حالی که در آن دنده ها به طور خودکار انتخاب شده و به جای استفاده از پدال، کلاچ خودرو با سیستم کامپیوتر کار می کند.

نکته منفی درباره این مدل این است که ممکن است یک تاخیر بسیار کمی در آن ها وجود داشته باشد چرا که سیستم از طریق چرخ دنده ها عمل می کند.

انواع گیربکس های خودرو اتوماتیک

مزایای گیربکس های اتوماتیک

امروزه گیربکس های اتوماتیک محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند به طوری که در بیشتر خودروهای جدید یافت می شوند. همین امر فروش اقساطی خودرو خارجی تحویل فوری که مجهز به یکی از انواع مختلف گیربکس های اتوماتیک باشد را با استقبال گسترده تری روبرو کرده است. در ادامه با مزایای آن ها بیشتر آشنا خواهیم شد.

  • رانندگی با خودرو اتوماتیک راحتی بیشتری را برای شما فراهم می آورد.
  • گیربکس های اتوماتیک کارآمدتر هستند.
  • آن ها همچنین احتمال خراب شدن قطعات را کاهش می دهند.
  • گیربکس های اتوماتیک می توانند سریع تر عمل کنند.
  • در اغلب موارد، خودروهای مجهز به این مدل گیربکس مصرف سوخت بهینه تری دارند.

با این حال باید گفت که معمولا خودروهای اتوماتیک گران تر هستند. بنابراین اگر شما هم مشتاق خرید یک خودروی اتومات هستید اما پول کافی ندارید، بهترین شرایط خرید خودرو اقساطی توسط کیان خودرو را فراموش نکنید.

رانندگی با دنده اتوماتیک در سربالایی

تا به اینجا با نحوه رانندگی با خودرو اتوماتیک در سطوح هموار آشنا شدیم. اکنون قصد داریم به آموزش رانندگی با خودرو اتوماتیک در سربالایی بپردازیم.

زمانی که در سربالایی هستید و استارت می زنید، ترمز دستی را پایین نیاورید چرا که ماشین شما به عقب حرکت خواهد کرد. دنده را روی حالت D قرار دهید و به دقت به سمت جلو حرکت کنید.

هنگام بالا رفتن از سربالایی، پدال گاز را کمی بیشتر از آنچه در یک جاده صاف فشار می دادید، بفشارید.

همینطور لازم است هنگام پارک کردن خودرو در سربالایی، از ترمز دستی استفاده کنید و وسیله نقلیه خود را در حالت P بگذارید.

آموزش رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک در شرایط برفی

خودروهای مجهز به گیربکس اتوماتیک، دارای حالتی تحت عنوان snow mode هستند که رانندگی با خودرو اتوماتیک در شرایط برفی را راحت تر می سازد.

زمانی که این دکمه را فعال می کنید، خودرو فعالیت خود را با دنده دو آغاز می کند. این از حرکت های شتابزده ماشین و انحراف آن تا حد قابل توجه ای جلوگیری می نماید. علاوه بر این، این حالت مانع از تعویض خودکار دنده از دو به سه و یا از دو به یک می شود. بنابراین می توان گفت که گیربکس با دقت بیشتری حالت بعدی را پیش بینی می کند.

پیشنهاد ما به شما:  بهترین مدل پژو پارس کدام است؟ + معرفی 5 مدل پژو پارس

بنابراین اگر شما هم به تازگی مالک یک خودروی اتوماتیک شده اید، لازم است تا این اصول رانندگی با خودرو اتوماتیک را به خوبی فرا گیرید.

علاوه بر آنچه که گفتیم، زنجیر چرخ، فشار مناسب تایرها و سالم بودن وسیله نقلیه از اصلی ترین نکاتی هستند که به شما در نحوه صحیح رانندگی با ماشین اتومات کمک می کنند.

آموزش رانندگی با خودرو اتوماتیک

نحوه رانندگی با ماشین اتومات آسان تر است یا دستی؟

همانطور که مطالعه کردید ما در این محتوا به یک بررسی کامل در رابطه با طرز رانندگی با خودرو اتوماتیک پرداختیم. بنابراین همانگونه که دانستید، رانندگی ماشین اتومات به دلیل عدم وجود کلاچ و نیاز نداشتن به تعویض دنده بسیار راحت تر از رانندگی با خودروهای معمولی می باشد.

از این رو اگر شما هم با تعویض دنده مشکل دارید، توصیه می کنیم به سراغ خرید یک مدل اتومات بروید. البته هستند بسیاری از رانندگان که لذت راندن یک خودروی مجهز به گیربکس معمولی را به سواری با یک ماشین اتوماتیک ترجیح می دهند.

 

 

سوالات متداول

گیربکس اتوماتیک چگونه کار می کند؟

همانطور که رانندگی می کنید، ماشین شما به طور خودکار دنده ها را با توجه به سرعت وسیله نقلیه انتخاب می کند. بنابراین اصلا نیازی نیست شما کاری کنید بلکه گیربکس با توجه به افزایش و یا کاهش سرعت ماشین، خود دنده مناسب را به وسیله نقلیه اعمال می کند.

چرا رانندگی با ماشین اتوماتیک راحت تر است؟

شما با یک ماشین اتوماتیک به همان روشی که با یک مدل معمولی می رانید، رانندگی می کنید، اما با یک استثنای بزرگ. گیربکس خودروی اتوماتیک، دنده را به صورت خودکار برای شما عوض می کند، به این معنی که لازم نیست نگران تعویض دنده یا پدال کلاچ باشید. از این رو از آنجایی که چیزهای کمتری برای فکر کردن وجود دارد، رانندگی با یک مدل اتومات راحتی بیشتری را برایتان به ارمغان می آورد.

آیا در ماشین اتوماتیک کلاچ وجود دارد؟

در خودروهای دستی، هنگام تعویض دنده از پدال کلاچ استفاده می شود در حالی که در خودروهای اتوماتیک کلاچ وجود ندارد و گیربکس به جای آن دنده های مناسب را برای شما انتخاب می کند. در خودروهای اتوماتیک تنها پدال هایی که باید استفاده کنید، پدال های ترمز و گاز هستند. از این رو توصیه می شود برای رانندگی بهتر و خطای کمتر، تنها از پای راست خود برای فشردن این پدال ها استفاده کنید. بنابراین می توان گفت که ماشین اتوماتیک برای افرادی که دچار ناتوانی در پای چپ خود هستند، گزینه بسیار مناسبی می باشد.

معایب ماشین مجهز به گیربکس اتوماتیک چیست؟

عموما این مدل خودروها به دلیل بهره مندی از گیربکس خودکار و پیچیده تر، دارای هزینه بیشتری هم می باشند. علاوه بر این، می توان گفت که هزینه تعمیر و نگهداری این ماشین ها هم در مقایسه با خودروهای معمولی بالاتر است.

آیا هنگام استارت زدن خودروی اتوماتیک باید پدال ترمز را فشار داد؟

فشار دادن ترمز قبل از استارت زدن به خودروی اتوماتیک برای جلوگیری از حرکت ناخواسته رو به جلو توصیه می شود.

4/5 - (31 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عرضه فروش اقساطی

فروش اقساطی شاهین پلاس

فروش اقساطی سهند

کیان خودرو برگه وقشته ماشینتو عوض کنی با ارائه ی انواع تسهیلات کوتاه مدت و

فروش اقساطی از هر برند